Page 1 of 1

[SOLVED] Unable to run aptik as GUI

Posted: Wed May 23, 2018 11:33 am
by deepakdeshp
Hello,
I have installed aptik using theses commands

Code: Select all

sudo apt-add-repository -y ppa:teejee2008/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install aptik
I am not able to search it from application menu. From command mode

Code: Select all

aptik
just displays various flags and it quits.
Please let me know how to start the aptik gui mode.
I am running 64 bit Mint 18.3 Cinnamon and aptic version is 18

Re: Unable to run aptik as GUI

Posted: Wed May 23, 2018 11:56 am
by smurphos
apt install aptik-gtk

The developer recently split the app into two packages.

Re: Unable to run aptik as GUI

Posted: Wed May 23, 2018 12:48 pm
by deepakdeshp
smurphos wrote:
Wed May 23, 2018 11:56 am
apt install aptik-gtk

The developer recently split the app into two packages.
Thank you. That solved the problem.
I wanted to backup eclipse, which I have installed. But I dont see it listed anywhere in packages section though I have not filtered it.

Re: Unable to run aptik as GUI

Posted: Thu May 24, 2018 1:42 am
by smurphos
Aptik basic package backup uses apt tools - it's effectively backing up a list of packages installed via apt tools (so packages installed with software manager, synaptic, apt-get, or installed via deb). It can also back up package files in the cache. It won't backup applications installed in other ways

You can (in the Expert view) add bash scripts to be backed up and executed on restore. I've not tried this but I see no reason that scripts for downloading and installing non apt/deb software couldn't be included in this section.

How was eclipse installed?

Re: Unable to run aptik as GUI

Posted: Thu May 24, 2018 1:47 pm
by deepakdeshp
smurphos wrote:
Thu May 24, 2018 1:42 am
Aptik basic package backup uses apt tools - it's effectively backing up a list of packages installed via apt tools (so packages installed with software manager, synaptic, apt-get, or installed via deb). It can also back up package files in the cache. It won't backup applications installed in other ways

You can (in the Expert view) add bash scripts to be backed up and executed on restore. I've not tried this but I see no reason that scripts for downloading and installing non apt/deb software couldn't be included in this section.


How was eclipse installed?
Thank you for explaining how aptik works.

I installed eclipse by downloading the package from eclipse site

Re: Unable to run aptik as GUI

Posted: Sat Dec 08, 2018 10:00 am
by pcfan5
smurphos wrote:
Wed May 23, 2018 11:56 am
apt install aptik-gtk
Thank you!!! issue solved. Gui interface is different now from what we can see in almost every tutorial/post.