Compiz and ATI Radeon [SOLVED]

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
User avatar
Cariboo
Level 4
Level 4
Posts: 202
Joined: Sun Jan 13, 2008 10:00 pm
Location: Kelowna, BC

Compiz and ATI Radeon [SOLVED]

Post by Cariboo »

Hello,
I just installed Gloria on an HP Pavilion d4v which has an ATI Radeon 3200 Graphics and I can't start Compiz.
So I just wonder, does Compiz only work with nVidia?
:?:
Last edited by Cariboo on Wed Jun 10, 2009 1:14 pm, edited 1 time in total.
Self-built MSI-785GM-E51 Desktop, Dual boot: LM18-64bit and Win10-64bit , Samsung Galaxy S4 un-locked.

User avatar
Carl
Level 5
Level 5
Posts: 695
Joined: Wed Apr 15, 2009 5:20 pm
Location: Isle of Wight, UK

Re: Compiz and ATI Radeon

Post by Carl »

Cariboo wrote:Hello,
I just installed Gloria on an HP Pavilion d4v which has an ATI Radeon 3200 Graphics and I can't start Compiz.
So I just wonder, does Compiz only work with nVidia?
:?:
Have you installed the Restricted Drivers?

Mint Menu --> Control Center --> Hardware Drivers

and then select the recommended one for your card

kei84
Level 3
Level 3
Posts: 182
Joined: Tue Apr 14, 2009 8:54 pm
Location: Brazil
Contact:

Re: Compiz and ATI Radeon

Post by kei84 »

I have ATI Radeon xpress 1100 and compiz and 3D games are working fine with opensource graphic drivers.

User avatar
Cariboo
Level 4
Level 4
Posts: 202
Joined: Sun Jan 13, 2008 10:00 pm
Location: Kelowna, BC

Re: Compiz and ATI Radeon

Post by Cariboo »

Carl wrote: Have you installed the Restricted Drivers?
Mint Menu --> Control Center --> Hardware Drivers
and then select the recommended one for your card
Thank you, Carl, for the hint.... :wink:
I checked and got the info that "ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver" is activated and currently in use.
So, although I'm not aware of installing/selecting a driver, it looks Gloria did all for me when I ran mintUpdate.
The next step would be:
How to start compiz or at least how to get more then one workspace?
:?:

PS:
I attached xorg.conf and it says that the driver fglrx is loaded.
Attachments
xorg.conf.tar.gz
(704 Bytes) Downloaded 111 times
Self-built MSI-785GM-E51 Desktop, Dual boot: LM18-64bit and Win10-64bit , Samsung Galaxy S4 un-locked.

kei84
Level 3
Level 3
Posts: 182
Joined: Tue Apr 14, 2009 8:54 pm
Location: Brazil
Contact:

Re: Compiz and ATI Radeon

Post by kei84 »

Go to Preferences<CompizConfig Settings Manager<General Options<Desktop Size and choose the number of desktops you want.

User avatar
Cariboo
Level 4
Level 4
Posts: 202
Joined: Sun Jan 13, 2008 10:00 pm
Location: Kelowna, BC

Re: Compiz and ATI Radeon [SOLVED]

Post by Cariboo »

Issue solved...it was all my problem, not Gloria's :oops:

I got finally "ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver" when connected via Ethernet with Envy!
(To solve this issue took a while because I live at a rural area where only Dial-Up connection is available. I had to find a place with cable first because wireless doesn't work either :mrgreen: )
Compiz starts during boot time, nothing to worry about, it just works fine!
(My problem was that I didn't add the "Workspace Switcher" to the panel, therefor I saw only one workspace :mrgreen: )

Sorry for the trouble and thanks for all replies!
:D
Self-built MSI-785GM-E51 Desktop, Dual boot: LM18-64bit and Win10-64bit , Samsung Galaxy S4 un-locked.

Post Reply

Return to “Software & Applications”