Retroarch wayland error using vulkan

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
mrturcot
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Sun Aug 12, 2018 4:00 am

Retroarch wayland error using vulkan

Post by mrturcot » Sun Aug 12, 2018 4:21 am

Hey all,

I have a issue where vulkan will crash any core in retroarch(gl works perfectly fine), I am able to use vulkan just fine in dolphin emulator. Im getting an odd wayland error running retroarch in verbose "[ERROR] [Wayland]: Failed to connect to Wayland server.". Any help would be greatly appreciated. Let me know if you need any other logs/info.

Libretro Testing/Nightly PPA
Retroarch Version: 1.7.3-r201808092235-e235a09-77~ubuntu18.04.1

System Info

Code: Select all

System:    Host: GL552VW Kernel: 4.15.0-30-generic x86_64 bits: 64 gcc: 7.3.0
           Desktop: Cinnamon 3.8.8 (Gtk 3.22.30) Distro: Linux Mint 19 Tara
Machine:   Device: laptop System: ASUSTeK product: GL552VW v: 1.0 serial: N/A
           Mobo: ASUSTeK model: GL552VW v: 1.0 serial: N/A
           UEFI: American Megatrends v: GL552VW.300 date: 09/06/2016
Battery    BAT0: charge: 36.5 Wh 95.0% condition: 38.4/48.0 Wh (80%) model: ASUSTeK ASUS status: Discharging
CPU:       Quad core Intel Core i7-6700HQ (-MT-MCP-) arch: Skylake-S rev.3 cache: 6144 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 20736
           clock speeds: max: 3500 MHz 1: 900 MHz 2: 900 MHz 3: 900 MHz 4: 900 MHz 5: 900 MHz 6: 900 MHz
           7: 900 MHz 8: 900 MHz
Graphics:  Card-1: Intel HD Graphics 530 bus-ID: 00:02.0
           Card-2: NVIDIA GM107M [GeForce GTX 960M] bus-ID: 01:00.0
           Display Server: x11 (X.Org 1.19.6 ) drivers: nvidia (unloaded: fbdev,vesa) FAILED: modesetting
           Resolution: 1920x1080@60.02hz
           OpenGL: renderer: GeForce GTX 960M/PCIe/SSE2 version: 4.6.0 NVIDIA 396.51 Direct Render: Yes
Audio:     Card Intel Sunrise Point-H HD Audio driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1f.3
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-30-generic
Network:   Card-1: Intel Wireless 7265 driver: iwlwifi bus-ID: 02:00.0
           IF: wlp2s0 state: up mac: dc:53:60:f6:1a:17
           Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: d000 bus-ID: 03:00.1
           IF: enp3s0f1 state: down mac: 2c:56:dc:2b:71:a4
Drives:    HDD Total Size: 1250.3GB (32.6% used)
           ID-1: /dev/sda model: HGST_HTS721010A9 size: 1000.2GB
           ID-2: /dev/sdb model: Samsung_SSD_850 size: 250.1GB
Partition: ID-1: / size: 916G used: 380G (44%) fs: ext4 dev: /dev/sda2
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 47.0C mobo: N/A gpu: 0.0:46C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 1300
Info:      Processes: 255 Uptime: 1:17 Memory: 1996.1/15467.1MB Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 7.3.0
           Client: Shell (bash 4.4.191) inxi: 2.3.56 
Error

Code: Select all

[libretro INFO] Checking if required firmware is present.
[libretro INFO] Firmware found: /home/mrturcot/Emulation/RetroArch BIOS/system/scph5501.bin
[libretro INFO] Firmware SHA1: 0555C6FAE8906F3F09BAF5988F00E55F88E9F30B
[INFO] Environ GET_VARIABLE beetle_psx_hw_renderer:
[INFO] 	hardware
[INFO] Environ SET_HW_RENDER.
[INFO] Requesting Vulkan context.
[INFO] Environ SET_HW_RENDER_CONTEXT_NEGOTIATION_INTERFACE.
[INFO] Skipping SRAM load..
[INFO] Version of libretro API: 1
[INFO] Compiled against API: 1
[INFO] Environ GET_VARIABLE beetle_psx_hw_renderer_software_fb:
[INFO] 	enabled
[INFO] Environ GET_VARIABLE beetle_psx_hw_internal_resolution:
[INFO] 	1x(native)
[INFO] Environ GET_VARIABLE beetle_psx_hw_adaptive_smoothing:
[INFO] 	enabled
[INFO] Environ GET_VARIABLE beetle_psx_hw_widescreen_hack:
[INFO] 	disabled
[INFO] [Audio]: Set audio input rate to: 44099.31 Hz.
[INFO] [Video]: Video @ 960x720
[INFO] [Video]: Using HW render, Vulkan driver forced.
[ERROR] [Wayland]: Failed to connect to Wayland server.
[INFO] Vulkan dynamic library loaded.
[INFO] [Vulkan]: App: Beetle PSX (version 0)
[INFO] [Vulkan]: Engine: parallel-psx (version 0)
[INFO] [Vulkan]: Detecting screen resolution 1920x1080.
[INFO] [GLX]: Window manager is Mutter (Muffin).
[INFO] [GLX]: X = 0, Y = 0, W = 960, H = 720.
[INFO] [Vulkan]: Using GPU: Intel(R) HD Graphics 530 (Skylake GT2)
[INFO] [Vulkan]: Queue family 0 supports 1 sub-queues.
[INFO] [Vulkan]: Swapchain supports present mode: 0.
[INFO] [Vulkan]: Swapchain supports present mode: 1.
[INFO] [Vulkan]: Swapchain supports present mode: 2.
[INFO] [Vulkan]: Creating swapchain with present mode: 2
[INFO] [Vulkan]: Using swapchain size 960 x 720.
[INFO] [Vulkan]: Got 3 swapchain images.
X Error of failed request:  BadDrawable (invalid Pixmap or Window parameter)
  Major opcode of failed request:  149 ()
  Minor opcode of failed request:  4
  Resource id in failed request:  0x6400006
  Serial number of failed request:  46
  Current serial number in output stream:  51

User avatar
catweazel
Level 17
Level 17
Posts: 7741
Joined: Fri Oct 12, 2012 9:44 pm
Location: Australian Antarctic Territory

Re: Retroarch wayland error using vulkan

Post by catweazel » Sun Aug 12, 2018 8:09 pm

mrturcot wrote:
Sun Aug 12, 2018 4:21 am
Libretro Testing/Nightly PPA
I doubt very much that it escaped your attention that you're running testware. You might get a better, faster response at http://www.libretro.com/forums/index.php
¡uʍop ǝpısdn sı buıɥʇʎɹǝʌǝ os ɐıןɐɹʇsnɐ ɯoɹɟ ɯ,ı

Post Reply

Return to “Software & Applications”