Linux Mint 19 version 2 - nemo issues

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
azgeek
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Sat May 13, 2017 2:38 pm

Linux Mint 19 version 2 - nemo issues

Post by azgeek » Tue Aug 21, 2018 1:53 pm

Hello,

I just moved from Linux Mint 17.3 to Linux Mint 19 version 2 ISO. I made a clean install.
I have configured nemo to display everything in "List View" mode. However, once I go to the sub-directories it automatically goes to "Icon View'. This issue did not exist in Mint 17.3. If this is a bug, please pass it on to the developers.

I appreciate your hep in advance.
Moe

User avatar
kyphi
Level 8
Level 8
Posts: 2327
Joined: Sat Jul 09, 2011 1:14 am
Location: The Hunter, Australia

Re: Linux Mint 19 Cersion 2 - nemo issues

Post by kyphi » Wed Aug 22, 2018 1:16 am

I don't know that it is a bug although it can be a nuisance. You can specify how you wish to view each window you open in Nemo and you will have to specify that individually.

I use an enlarged icon view and use Compact Layout in View, Arrange Items. That has to be set for every sub-category. Some users might prefer to use Nemo's view options differently.

It seems like a sensible compromise.
Linux Mint 19 Cinnamon - 64bit

azgeek
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Sat May 13, 2017 2:38 pm

Re: Linux Mint 19 Version 2 - nemo issues

Post by azgeek » Wed Aug 22, 2018 6:44 pm

Thanks for the reply! For some reason Nemo does not remember the "List View" settings as sub-directories get deeper. Just have to do more clicking LOL!

lamar
Level 1
Level 1
Posts: 17
Joined: Sun Jul 02, 2017 10:34 am
Location: Maine

Re: Linux Mint 19 version 2 - nemo issues

Post by lamar » Thu Aug 23, 2018 8:53 am

go to nemo edit.....preferences.....views and you will find under default view the option for all nemo pages to give list view.
good luck..............lamar
lamar

azgeek
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Sat May 13, 2017 2:38 pm

Re: Linux Mint 19 version 2 - nemo issues

Post by azgeek » Thu Aug 23, 2018 1:43 pm

Thank you all for your help. It is all good now.

Post Reply

Return to “Software & Applications”