VCD Error

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
User avatar
antiquexray
Level 5
Level 5
Posts: 604
Joined: Sat Nov 18, 2006 6:04 pm
Location: Albert Lea Minnesota USA

VCD Error

Postby antiquexray » Tue Aug 28, 2007 7:50 am

I have a VCD that will not play on any of my DVD players. It will play on M$ after I downloaded a free VCD player. It will even play on
MPlayer, but I get the following error:

ioctl difl: Input/output error (at least I remember it saying. I'm at work now and away for my Mint Box...Google search want's it to be difla:)

I've messed with the video preferences, but it either gives the same error message while playing the VCD, or it won't play at all.

So, what does this mean, can it be fixed, or is there a way to convert the VCD to another format?

BTW, VLC won't play it either.

User avatar
antiquexray
Level 5
Level 5
Posts: 604
Joined: Sat Nov 18, 2006 6:04 pm
Location: Albert Lea Minnesota USA

VCD Error

Postby antiquexray » Tue Aug 28, 2007 5:30 pm

Ok, an update, the error is:

ioctl dif1: input/output error

Well, I've found that if at terminal you enter:

mplayer vcd://2

It runs without the error. Now, for all you gurus, why and how do I fix it so I can lauch without having to go through terminal?

HELP!

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19590
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Postby Husse » Fri Aug 31, 2007 3:27 pm

It seems you have to kick start the disk
Create a program launcher (right click on the desktop) and put
mplayer vcd://2
in there as the command
Not quite sure if it works but try it...
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

User avatar
antiquexray
Level 5
Level 5
Posts: 604
Joined: Sat Nov 18, 2006 6:04 pm
Location: Albert Lea Minnesota USA

Postby antiquexray » Fri Aug 31, 2007 3:41 pm

Husse wrote:It seems you have to kick start the disk
Create a program launcher (right click on the desktop) and put
mplayer vcd://2
in there as the command
Not quite sure if it works but try it...
Actually, I've already don't that, and it does work. Thanks.


Return to “Software & Applications”

Who is online

Users browsing this forum: fungus, Mister.T, Pierre and 4 guests