Mint-10 no sound with .pps files

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
jeffy39
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Mon Nov 22, 2010 6:04 pm

Mint-10 no sound with .pps files

Post by jeffy39 »

Howdy All,
Installed M-10 in new partition. Sound works fine in Mint-9 on .PPS files.
No sound on M-10. Wmv files, sound is OK. Where to look?
Thanx.
Elisa

Re: Mint-10 no sound with .pps files

Post by Elisa »

Do u have also installed w32codecs from repo ?
jeffy39
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Mon Nov 22, 2010 6:04 pm

Re: Mint-10 no sound with .pps files

Post by jeffy39 »

@Elisa: Hi, yes, w32 was installed already. I installed the
non-free codecs also while I was in Synap. No improvement.
Elisa

Re: Mint-10 no sound with .pps files

Post by Elisa »

And have u installed JMF ?
And this could help u too - http://user.services.openoffice.org/en/ ... 10&t=27085
jeffy39
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Mon Nov 22, 2010 6:04 pm

Re: Mint-10 no sound with .pps files

Post by jeffy39 »

Howdy, no luck trying ti install JMF.
Verified the 'good, bad, and ugly' variants were installed.
Still , no sound. Compared M9 gstreamer search against M10's.
Slight version numbers diff.
Will not pursue this further at this time. Just stay with M9.
Thanx for the help. Sincerely, j39
User avatar
riki
Level 4
Level 4
Posts: 448
Joined: Thu Jun 03, 2010 4:57 pm
Location: UK
Contact:

Re: Mint-10 no sound with .pps files

Post by riki »

jeffy39 wrote:Howdy, no luck trying ti install JMF.
Verified the 'good, bad, and ugly' variants were installed.
Still , no sound. Compared M9 gstreamer search against M10's.
Slight version numbers diff.
Will not pursue this further at this time. Just stay with M9.
Thanx for the help. Sincerely, j39
No sound with Linux distros on .PPS files (Windows creation) is quite common. I have spent a lot of time trying to find a fix to no avail. I have not come across anybody who can pinpoint why it works with some distros and not with others. Months and months of wasted time. I keep Windows, reluctantly, on one machine for these sort of incompatibility issues which also include hardware (scanners, webcams, etc.) for lack of drivers for Linux.
jeffy39
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Mon Nov 22, 2010 6:04 pm

Re: Mint-10 no sound with .pps files

Post by jeffy39 »

Howdy All,
Mint-10 seems to have inherited this bug from 'buntu-10.
Someone posted on the 'buntu forum with the same problem.
Their solution: remove OpenOffice and install LibreOffice.
It worked for me on 'buntu 10.10. Probably work on Mint?
Best regards, jw
User avatar
twa
Level 4
Level 4
Posts: 231
Joined: Fri Sep 17, 2010 8:11 am
Location: Somewhere in the sky

Re: Mint-10 no sound with .pps files

Post by twa »

Hi,
Had same problem...solved in both Mint and LMDE removing Open Office
and installed Libre Office.
:mrgreen:
When an issue has been resolved for you, please edit the original post to include <SOLVED> in the title. This provides a good indicator for users with a similar problem to check out the thread.
User avatar
riki
Level 4
Level 4
Posts: 448
Joined: Thu Jun 03, 2010 4:57 pm
Location: UK
Contact:

Re: Mint-10 no sound with .pps files

Post by riki »

Thanks guys! Fixed here too installing LO. :wink:
Last edited by riki on Mon Feb 18, 2013 8:08 am, edited 1 time in total.
User avatar
riki
Level 4
Level 4
Posts: 448
Joined: Thu Jun 03, 2010 4:57 pm
Location: UK
Contact:

Re: Mint-10 no sound with .pps files

Post by riki »

jeffy39 wrote:Howdy All,
Installed M-10 in new partition. Sound works fine in Mint-9 on .PPS files.
No sound on M-10. Wmv files, sound is OK. Where to look?
Thanx.
Post Reply

Return to “Software & Applications”