VMware help!

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
User avatar
justinjohn
Level 1
Level 1
Posts: 17
Joined: Thu Dec 01, 2011 10:57 am
Location: Portland, Oregon

VMware help!

Post by justinjohn » Mon Dec 12, 2011 3:04 pm

I have an Asus laptop with a native OS of Win 7 pro 64bit. I installed Linuxmint and VMware and now wish to access and run my pre-existing partition of Win7 in Mint via VMware. How can I do this? Documentation is no help, web is no help,and VMware forums no help... I'd at least like to know if it can't be done.

=/

User avatar
DrHu
Level 17
Level 17
Posts: 7537
Joined: Wed Jun 17, 2009 8:20 pm

Re: VMware help!

Post by DrHu » Mon Dec 12, 2011 4:38 pm

Vmware dismount utility might help getting across partitions and different OS types
http://www.vmware.com/pdf/VMwareDiskMount.pdf
--you can also use that command vmware mount to check what that vmware session can detect..

Physical hard drives (discs)..
http://www.sysprobs.com/desktop-virtual ... al-machine
--I don't know if this still works, since Vmware usually relies on virtual drives for access, but it used to
  • Notes: Vmware versions might have changed enough or the other OS (windows) may cause an issue, and even for a remote virtual disk file, if it is read only on the other OS (windows), it might not be mountable within Linux (Vmware setup..)
If you can read the windows OS hard drive (c:\some directory..) you should be able to create a virtual representation of that drive on the Linux side as a virtual disc..
--but note you are going through two hosts (Linux and windows) and using a guest VM to pass-through them; the problem if it doesn't work will either be these issues or simply the shared access being used (Samba) to get to the physical drive of windows
  • I might first check that Linux by itself, not using the Vmware session can see the windows OS drive and mount it correctly
    --testing your samba setups/connections..
Last edited by DrHu on Mon Dec 12, 2011 4:44 pm, edited 2 times in total.

rich2005
Level 3
Level 3
Posts: 183
Joined: Sun Nov 07, 2010 5:22 am

Re: VMware help!

Post by rich2005 » Mon Dec 12, 2011 4:41 pm

Not very clear if the pre-existing win7 exists and in what form.

Check this out and see if it is applicable.

http://www.petri.co.il/virtual_convert_ ... verter.htm

Never tried this.

It is more usual to create a VM from scratch due to different driver/hardware requirements.

Post Reply

Return to “Software & Applications”