No sound for mp3 or video

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read how to get help
itachi
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Mon Oct 01, 2012 12:56 am

No sound for mp3 or video

Postby itachi » Mon Oct 01, 2012 1:07 am

Hi all,
I am using linux mint 13 on my computer. Lately i am facing strange problem, when i boot my system, i get startup sound on my machine, but when i try to play mp3 or video, i can't hear any sound. But strangely when i restart my machine couple of times i able to hear the sound.

Below is the output of 'lspci' and 'lsmod | grep snd'

lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82915G/P/GV/GL/PL/910GL Memory Controller Hub (rev 04)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82915G/GV/910GL Integrated Graphics Controller (rev 04)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation 82915G Integrated Graphics Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) PCI Express Port 2 (rev 03)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #1 (rev 03)
00:1d.1 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #2 (rev 03)
00:1d.2 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #3 (rev 03)
00:1d.3 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #4 (rev 03)
00:1d.7 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB2 EHCI Controller (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev d3)
00:1e.2 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Audio Controller (rev 03)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801FB/FR (ICH6/ICH6R) LPC Interface Bridge (rev 03)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) IDE Controller (rev 03)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801FB/FW (ICH6/ICH6W) SATA Controller (rev 03)
40:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5751 Gigabit Ethernet PCI Express (rev 01)


lsmod |grep snd
snd_intel8x0 33455 0
snd_ac97_codec 106082 1 snd_intel8x0
ac97_bus 12642 1 snd_ac97_codec
snd_pcm 80845 2 snd_intel8x0,snd_ac97_codec
snd_seq_midi 13132 0
snd_rawmidi 25424 1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event 14475 1 snd_seq_midi
snd_seq 51567 2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer 28931 2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device 14172 3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd 62064 7 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
soundcore 14635 1 snd
snd_page_alloc 14115 2 snd_intel8x0,snd_pcm


Can anybody help?
Thanks in advance.

User avatar
xenopeek
Level 23
Level 23
Posts: 19238
Joined: Wed Jul 06, 2011 3:58 am
Location: The Netherlands

Re: No sound for mp3 or video

Postby xenopeek » Mon Oct 08, 2012 8:26 am

I can't make heads or tails from that :P Can you share the output of this command instead?

Code: Select all

inxi -SAx
Image


Return to “Sound, Multimedia, & Codecs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests