GStreamer Failed@

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read how to get help
Dark_Fire
Level 1
Level 1
Posts: 25
Joined: Tue Jun 24, 2008 5:31 pm

GStreamer Failed@

Postby Dark_Fire » Tue Jul 01, 2008 5:13 am

"The volume control did not find any elements and/or devices to control. This means either that you don't have the right GStreamer plugins installed, or that you don't have a sound card configured.

You can remove the volume control from the panel by right-clicking the speaker icon on the panel and selecting "Remove From Panel" from the menu."

I always wanted to open a post with a direct quote... :P

Anyway, I get that when I click the sound icon. The speaker has a, red box with a white cross in it, right in front of it. Other than that, all I can say is my sound doesn't work.

I had the same problem in Fedora 8, so all I did was log in as root and it was fixed. turned out to be a permission problem. I enabled my root account on Mint and loged in but it was still broken.

Last things I did before it crashed:
I installed a lot of programmes (I just got mint) but the thing I did install last was VirtualBox.

Hope this is enough information.

Thanks

Dark_Fire
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4, 2.8GHz Dule Core
RAM: 2x 256MB + 2x 512MB (1.5GB)
HDD: 80GB, 400GB SATA (480BG)
Graphics Card: ATI Radeon 9200
OS: LinuxMint 5 Elyssa

User avatar
67GTA
Level 6
Level 6
Posts: 1303
Joined: Wed Jun 06, 2007 9:49 pm
Location: Kentucky, USA

Re: GStreamer Failed@

Postby 67GTA » Tue Jul 01, 2008 10:35 pm

I had this error once with Ubuntu, and wound up having to reinstall. Try

Code: Select all

sudo /etc/init.d/alsa-utils restart
in a terminal.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke

Dark_Fire
Level 1
Level 1
Posts: 25
Joined: Tue Jun 24, 2008 5:31 pm

Re: GStreamer Failed@

Postby Dark_Fire » Wed Jul 02, 2008 6:49 am

Nope, still the same...

I opened up Amarok and tried to play, it gave me the following error:
"Audio output unavailable; the device is busy.
xine parameters: "

Term said:
" * Shutting down ALSA... [ OK ]
* Setting up ALSA... [ OK ] "

any other ideas?

Thanks allot for the reply thou. :)

Dark_Fire
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4, 2.8GHz Dule Core
RAM: 2x 256MB + 2x 512MB (1.5GB)
HDD: 80GB, 400GB SATA (480BG)
Graphics Card: ATI Radeon 9200
OS: LinuxMint 5 Elyssa

User avatar
67GTA
Level 6
Level 6
Posts: 1303
Joined: Wed Jun 06, 2007 9:49 pm
Location: Kentucky, USA

Re: GStreamer Failed@

Postby 67GTA » Wed Jul 02, 2008 11:44 am

You might try reloading the alsa modules. Run these one at a time from a terminal:

Code: Select all

cd /usr/src

Code: Select all

sudo module-assistant update

Code: Select all

sudo module-assistant prepare

Code: Select all

sudo module-assistant auto-install alsa


You will have to reboot to check. Did you update the kernel? What's the output of

Code: Select all

uname -r
from a terminal. If you have updated the kernel, then it might be possible to boot using an older kernel at the grub menu and your sound might work.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke

Dark_Fire
Level 1
Level 1
Posts: 25
Joined: Tue Jun 24, 2008 5:31 pm

Re: GStreamer Failed@

Postby Dark_Fire » Mon Jul 07, 2008 5:53 am

Kernal did seem to update and now it works yea!

Thanks so much!

How can I set Grub to boot the older one every time, or better, how can I get my sound working in the new one?

Thanks anyway for the help

Dark_Fire
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4, 2.8GHz Dule Core
RAM: 2x 256MB + 2x 512MB (1.5GB)
HDD: 80GB, 400GB SATA (480BG)
Graphics Card: ATI Radeon 9200
OS: LinuxMint 5 Elyssa

srkelley
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Sun Oct 26, 2008 9:00 pm

Re: GStreamer Failed@

Postby srkelley » Sun Oct 26, 2008 9:12 pm

67GTA wrote:You might try reloading the alsa modules. Run these one at a time from a terminal:

Code: Select all

cd /usr/src

Code: Select all

sudo module-assistant update

Code: Select all

sudo module-assistant prepare

Code: Select all

sudo module-assistant auto-install alsa


You will have to reboot to check. Did you update the kernel? What's the output of

Code: Select all

uname -r
from a terminal. If you have updated the kernel, then it might be possible to boot using an older kernel at the grub menu and your sound might work.


I've had the same problem with sound and followed your advice in the previous post and inthis one. On the 4th command I received this message:
"Build of the package alsa-source failed! How do you wish to │
│ proceed?"

My options are to "VIEW Examine the build log file"
"CONTINUE Skip and continue with the next operation"
"STOP Stop processing the build commands"

Which one should I pick, I'm going to pickview in about 30 minutes. Can anyone out there help me?

User avatar
67GTA
Level 6
Level 6
Posts: 1303
Joined: Wed Jun 06, 2007 9:49 pm
Location: Kentucky, USA

Re: GStreamer Failed@

Postby 67GTA » Mon Oct 27, 2008 7:24 pm

Choose to view the log files and post any errors it reports about the module build failing.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke


Return to “Sound, Multimedia, & Codecs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest