Troubles with subs in .mkv files

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read how to get help
lr13
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Wed Jul 02, 2008 3:23 pm

Troubles with subs in .mkv files

Postby lr13 » Thu Jul 24, 2008 4:36 pm

Hi everyone!

Need some help: while playin' .mkv files with subtitles sometimes player shows not only the text but some special symbols (letters and digits). :?:
This bug appears in case of "complicated" subs (when text must be placed in different sides of the screen: e.g. some text at the bottom and some - at the top).
It looks like this symbols are some commands for decoder, like tags in html or xml documents - but i'm not sure.
I have such a problem only with linux players (SMPlayer, Kaffein, VLC), in Windows with K-Lite CP 4.0 all subs are displayed correctly.

Any ideas?

Thanks!

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19590
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Troubles with subs in .mkv files

Postby Husse » Sat Jul 26, 2008 10:39 am

Which version of Mint?
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

lr13
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Wed Jul 02, 2008 3:23 pm

Re: Troubles with subs in .mkv files

Postby lr13 » Sun Jul 27, 2008 10:29 am

Husse wrote:Which version of Mint?

Mint 5.0 Elyssa

lr13
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Wed Jul 02, 2008 3:23 pm

Re: Troubles with subs in .mkv files

Postby lr13 » Mon Jul 28, 2008 8:30 am

The problem was partially solved by enablin' SSA/ASS support in SMPlayer. Now all subs displayed in the right positions, but the player still shows some "tags" like:
0 | 948 0 958 10 958 49
69 10 59 0 49 0 10 10 0
(smth like this).
I've found that this bug apears only when subs contain some pseudographics (frames etc.).
Maybe the problem is in the SSA v.4.00+ (i've read that this version of scripts not supported by older SSA libraries).

???

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19590
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Troubles with subs in .mkv files

Postby Husse » Mon Jul 28, 2008 3:56 pm

I think you are on the right track, more here
http://en.wikipedia.org/wiki/SubStation_Alpha
I have not found this on the (rather few commercial) movies I've watched on Mint (have 2 DVD players) but I vaguely recognize the problem - think I got it all over the place at some time
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it


Return to “Sound, Multimedia, & Codecs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests