Video stream stops every 60 sec. audio okay

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
runbei
Level 3
Level 3
Posts: 168
Joined: Fri Jul 25, 2008 12:49 am
Location: Mountain View, CA

Video stream stops every 60 sec. audio okay

Post by runbei » Fri Jun 03, 2016 1:04 pm

I'm running Mint 17.3 Cinnamon, and in YouTube, Amazon Prime Video, and Netflix, the video stream stops very briefly every 60 seconds exactly while the audio stream continues. It happens the same in Firefox and Chrome, so it's clearly not a browser issue. Despite extensive searching I've found no leads to a fix. Any thoughts?

Lenovo ThinkPad X201 with 4 MB RAM

Thanks.

Hoser Rob
Level 15
Level 15
Posts: 5508
Joined: Sat Dec 15, 2012 8:57 am

Re: Video stream stops every 60 sec. audio okay

Post by Hoser Rob » Fri Jun 03, 2016 1:32 pm

Need more hardware etc details ... copy/paste this into the terminal:

Code: Select all

inxi -Fxz
and copy/paste the text output from teminal here.

runbei
Level 3
Level 3
Posts: 168
Joined: Fri Jul 25, 2008 12:49 am
Location: Mountain View, CA

Re: Video stream stops every 60 sec. audio okay

Post by runbei » Fri Jun 03, 2016 1:37 pm

Thank you. Here goes:

Code: Select all

runbei@mousie ~ $ inxi -Fxz
System:    Host: mousie Kernel: 3.19.0-32-generic x86_64 (64 bit gcc: 4.8.2)
           Desktop: Cinnamon 2.8.8 (Gtk 3.10.8~8+qiana)
           Distro: Linux Mint 17.3 Rosa
Machine:   System: LENOVO product: 4492A34 v: ThinkPad X201
           Mobo: LENOVO model: 4492A34
           Bios: LENOVO v: 6QET62WW (1.32 ) date: 12/17/2010
CPU:       Dual core Intel Core i5 M 520 (-HT-MCP-) cache: 3072 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 9575
           clock speeds: max: 2400 MHz 1: 1199 MHz 2: 2266 MHz 3: 1333 MHz
           4: 1199 MHz
Graphics:  Card: Intel Core Processor Integrated Graphics Controller
           bus-ID: 00:02.0
           Display Server: X.Org 1.17.1 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1280x800@60.2hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Ironlake Mobile
           GLX Version: 2.1 Mesa 10.5.9 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel 5 Series/3400 Series High Definition Audio
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.19.0-32-generic
Network:   Card-1: Intel 82577LM Gigabit Network Connection
           driver: e1000e v: 2.3.2-k port: 1820 bus-ID: 00:19.0
           IF: eth0 state: down mac: <filter>
           Card-2: Intel Centrino Advanced-N 6200
           driver: iwlwifi v: in-tree: bus-ID: 02:00.0
           IF: wlan0 state: up mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 320.1GB (3.5% used)
           ID-1: /dev/sda model: HITACHI_HTS72503 size: 320.1GB
Partition: ID-1: / size: 290G used: 7.0G (3%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: swap-1 size: 4.08GB used: 0.26GB (6%) fs: swap dev: /dev/sda5
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 36.0C mobo: 0.0C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 0
Info:      Processes: 276 Uptime: 19 days Memory: 470.6/3750.5MB
           Init: Upstart runlevel: 2 Gcc sys: 4.8.4
           Client: Shell (bash 4.3.111) inxi: 2.2.28 

runbei
Level 3
Level 3
Posts: 168
Joined: Fri Jul 25, 2008 12:49 am
Location: Mountain View, CA

Re: Video stream stops every 60 sec. audio okay

Post by runbei » Thu Jun 09, 2016 7:16 pm

Never mind. Installed Mint XFCE and video works fine. If someone knows a fix for Mint Cinnamon I'll gladly switch back.

Post Reply

Return to “Sound, Multimedia, & Codecs”