Headphone jack not working.

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read how to get help
James_Smith
Level 4
Level 4
Posts: 292
Joined: Wed Feb 18, 2015 6:41 pm

Headphone jack not working.

Postby James_Smith » Wed Sep 06, 2017 2:52 am

I'm not sure why.

Here's my computer's information:

Code: Select all

mac@mac-Alienware-15-R3 ~ $ inxi -Fxzd
System:    Host: mac-Alienware-15-R3 Kernel: 4.11.0-14-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: Cinnamon 3.4.6 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3)
           Distro: Linux Mint 18.2 Sonya
Machine:   System: Alienware product: Alienware 15 R3 v: 1.0.8
           Mobo: Alienware model: Alienware 15 R3 v: A00
           Bios: Alienware v: 1.0.8 date: 02/24/2017
CPU:       Quad core Intel Core i7-7700HQ (-HT-MCP-) cache: 6144 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 22464
           clock speeds: max: 3800 MHz 1: 799 MHz 2: 799 MHz 3: 799 MHz
           4: 799 MHz 5: 799 MHz 6: 799 MHz 7: 799 MHz 8: 799 MHz
Graphics:  Card-1: Intel Device 591b bus-ID: 00:02.0
           Card-2: NVIDIA Device 1c20 bus-ID: 01:00.0
           Display Server: X.Org 1.18.4 driver: nvidia
           Resolution: 1920x1080@60.02hz
           GLX Renderer: GeForce GTX 1060/PCIe/SSE2
           GLX Version: 4.5.0 NVIDIA 375.66 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel Device a171 driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1f.3
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.11.0-14-generic
Network:   Card-1: Qualcomm Atheros Device e0b1
           driver: alx port: d000 bus-ID: 3c:00.0
           IF: enp60s0 state: down mac: <filter>
           Card-2: Qualcomm Atheros QCA6174 802.11ac Wireless Network Adapter
           driver: ath10k_pci bus-ID: 3d:00.0
           IF: wlp61s0 state: up mac: <filter>
           Card-3: Atheros usb-ID: 001-003
           IF: null-if-id state: N/A speed: N/A duplex: N/A mac: N/A
Drives:    HDD Total Size: 3000.6GB (61.6% used)
           ID-1: USB /dev/sda model: TOURO_S size: 1000.2GB
           ID-2: USB /dev/sdb model: TOURO_S size: 1000.2GB
           ID-3: /dev/sdc model: Crucial_CT1024MX size: 1000.2GB
           Optical: No optical drives detected.
Partition: ID-1: / size: 910G used: 66G (8%) fs: ext4 dev: /dev/sdc1
           ID-2: swap-1 size: 8.45GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/dm-0
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 51.0C mobo: N/A gpu: 0.0:52C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 290 Uptime: 20:20 Memory: 4732.1/15914.7MB
           Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
           Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35

User avatar
Pjotr
Level 18
Level 18
Posts: 8627
Joined: Mon Mar 07, 2011 10:18 am
Location: The Netherlands (Holland)
Contact:

Re: Headphone jack not working.

Postby Pjotr » Wed Sep 06, 2017 4:43 am

Try this:

Code: Select all

sudo apt-get install pavucontrol


Then launch it:

Code: Select all

pavucontrol

..... and experiment a bit with the sliders and settings.
Tip: 10 things to do after installing Linux Mint 18.2 Sonya
Keep your Linux Mint healthy: Avoid these 10 fatal mistakes
Twitter: twitter.com/easylinuxtips
All in all, horse sense simply makes sense.


Return to “Sound, Multimedia, & Codecs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests