HDMI Audio

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
cadteach1
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Sat Nov 25, 2017 9:25 am

HDMI Audio

Post by cadteach1 » Sat Nov 25, 2017 9:48 am

I know HDMI audio comes up alot. I've searched, but no solution. I have a Dell E6400, running the NVIDIA G98M [Quadro NVS 160M]
Ive got the NVIDIA driver 340.102 running, and when I plug in a TV via displayport to HDMI, I get video but no audio.
I have pavucontrol, but no option for HDMI Audio comes up on configuration. Further, if i list aplay -l only the Intel device is listed, and if I list aplay -L , more options, but only for the Intel device, no HDMI. Yes I am only running those after plugin to the TV, and also no alternate selection for audio if I try alsamixer.

So the HDMI audio isn;t recognized by the system for some reason. I've tried the pulseaudio -k , but it doesn't change the lack of recognition of the HDMI.

I have been sure to add the user (myself, who is the sudo user) to the audio group , to be sure that isn't an issue, still no luck. Any help would be welcomed.

User avatar
Joe2Shoe
Level 4
Level 4
Posts: 412
Joined: Wed Oct 18, 2017 8:12 pm
Location: Ozone

Re: HDMI Audio

Post by Joe2Shoe » Sat Nov 25, 2017 11:51 am

I had the same issue on a Dell Latitude E6500. Solved it by plugging an audio cable from the laptop to the tv. That will work until we find a real "fix".
"Tolerance is the refuge of men without conviction."
"Common sense is not so common" - Voltaire

cadteach1
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Sat Nov 25, 2017 9:25 am

Re: HDMI Audio

Post by cadteach1 » Sun Nov 26, 2017 11:26 am

Bump...?

Post Reply

Return to “Sound, Multimedia, & Codecs”