LM Sylvia sound all Fuzzy, Alsamixer does not fix, pulseaudio does not fix..

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
User avatar
AustinChristTexas
Level 1
Level 1
Posts: 45
Joined: Wed Nov 01, 2017 12:08 pm

LM Sylvia sound all Fuzzy, Alsamixer does not fix, pulseaudio does not fix..

Post by AustinChristTexas » Fri Dec 08, 2017 11:48 pm

My XPS Dell laptop's sound on LM Sylvia has this loud, crazy "Buzzing/Crackling sound" every time it loads up and or a movie is played on either VLC or LM player.

This is a huge problem for me.

So far Alsa mixer and pulse audio have not been able, no matter how much tweaking, to fix the issue....... It is truly ruining my LM exp..

User avatar
wutsinterweb
Level 5
Level 5
Posts: 645
Joined: Tue Feb 28, 2017 2:14 am
Location: Connecticut, USA

Re: LM Sylvia sound all Fuzzy, Alsamixer does not fix, pulseaudio does not fix..

Post by wutsinterweb » Sat Dec 09, 2017 8:47 pm

My audio sounds fuzzier also, at least the stuff from webcasts like youtube, I thought maybe I'm nuts, but seems you also notice it.
I'm just a student, your guidance is appreciated.

User avatar
AustinChristTexas
Level 1
Level 1
Posts: 45
Joined: Wed Nov 01, 2017 12:08 pm

Re: LM Sylvia sound all Fuzzy, Alsamixer does not fix, pulseaudio does not fix..

Post by AustinChristTexas » Sat Dec 09, 2017 8:59 pm

oh no for me it's constant, anytime sound is played throughout the PC now it has this issue.. So yeah a real problem. Been trying to fix for last few days..

Post Reply

Return to “Sound, Multimedia, & Codecs”