Latest updates installed Mint 18.3 now NO SOUND

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
User avatar
Elt10W
Level 4
Level 4
Posts: 307
Joined: Thu Jan 05, 2012 1:18 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Latest updates installed Mint 18.3 now NO SOUND

Post by Elt10W » Fri Feb 16, 2018 3:12 pm

Machine: Lenovo-G50, 4 Gb RAM, duall booting Windows 10, defaulting to int 18.3
Last night, I was transferring some directories between two external HDDs. I was listening to a video on You Tube. When I removed the headphone, I no longer have sound from the machine.

Neither the Media Player, nor VLC has any sound ether. :?

I have done: warm boot, cold boot, boot between Windows and back to linux ... nothing. I checked: "mute" is OFF. I'm pretty sure that I do have sound in Windows, so this does not seem to be a hardware problem.

Is this a new bug in Mint? Your assistance getting sound support would be appreciated.

TIA, respectfully.
Registered Linux User #193975-85134
Linux Mint 18.3 "Sylvia" on Lenovo G50

User avatar
thx-1138
Level 6
Level 6
Posts: 1094
Joined: Fri Mar 10, 2017 12:15 pm
Location: Athens, Greece

Re: Latest updates installed Mint 18.3 now NO SOUND

Post by thx-1138 » Fri Feb 16, 2018 3:30 pm

...can you try renaming the .config/pulse folder to .config/pulse.old & reboot?

User avatar
Elt10W
Level 4
Level 4
Posts: 307
Joined: Thu Jan 05, 2012 1:18 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: Latest updates installed Mint 18.3 now NO SOUND

Post by Elt10W » Sat Feb 17, 2018 4:01 am

thx-1138 wrote:
Fri Feb 16, 2018 3:30 pm
...can you try renaming the .config/pulse folder to .config/pulse.old & reboot?
Many thanks!... that did it. Perhaps Mint should have a simple startup sound like
Windows?I went here to test that sound is working:
https://www.onlinemictest.com/sound-test/ 8)
Registered Linux User #193975-85134
Linux Mint 18.3 "Sylvia" on Lenovo G50

Post Reply

Return to “Sound, Multimedia, & Codecs”