LM 18.3 After assembling laptop sound not working.

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
Zygiel
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Thu Apr 19, 2018 1:06 pm

LM 18.3 After assembling laptop sound not working.

Post by Zygiel » Thu Apr 19, 2018 1:15 pm

Hello, i am user of LM 18.3
I had to change thermal paste in my laptop. After i did it sound is not working. i am pretty sure didnt destroy anything. And also USB mouse is not working. But port is working becouse cooler is ok and mouse is lighting just dont work on laptop.

screen of spec:
https://cdn.discordapp.com/attachments/ ... nknown.png
Please help me

User avatar
Joe2Shoe
Level 4
Level 4
Posts: 339
Joined: Wed Oct 18, 2017 8:12 pm
Location: Ozone

Re: LM 18.3 After assembling laptop sound not working.

Post by Joe2Shoe » Thu Apr 19, 2018 2:07 pm

Did you use a discharge mat or discharge the mobo before you started replacing the thermal paste?

I would personally try this:
1. Remove the battery from the laptop.
2. Unplug the AC adapter.
3. Hold down the power button for 30 seconds.
4. Plug in the AC adapter.
5. Turn on laptop.
6. Check that sound and/or USB are working.
7. Replace battery.

If the laptop is more than 5 years old, I would replace the CMOS (RTC) battery on the mobo.

Disassemble the laptop and check for anything unplugged and/or broken.

If either doesn't work, the BIOS chip on the mobo may have been wiped by an electrical static discharge, or whatever.
Good luck.
"Tolerance is the refuge of men without conviction."
"Common sense is not so common" - Voltaire

Post Reply

Return to “Sound, Multimedia, & Codecs”