Compatible Modems for 56k Dialup?

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read how to get help
stevensj2
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Wed Mar 05, 2008 2:18 pm

Compatible Modems for 56k Dialup?

Postby stevensj2 » Wed Mar 05, 2008 2:23 pm

Hi,

I am thinking about building another PC for linux, and I'd like to try Mint as my distro.

What I was wondering is if there are any known internal modems that work out of the box for dialup and Mint?

I've looked on other sites for compatibility issues, but I never find the info, and when I ask on forums, I usually get "omg nub get real internet!!11!" which isn't very helpful. Especially since dialup is the only option where I live.

Thanks everyone, I appreciate any help!

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19595
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Compatible Modems for 56k Dialup?

Postby Husse » Fri Mar 07, 2008 7:49 am

If you get answers like the one you describe that's really bad and sad.
Unfortunately I have no answer for a suitable modem - they are mostly Win modems, but can be made to work anyhow
My time is limited so I can't dive into this, but I have seen solutions for 56k modems
My advice is for you to google the modem + linux and see what you get
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

User avatar
MALsPa
Level 8
Level 8
Posts: 2053
Joined: Mon Nov 19, 2007 10:17 pm
Location: albuquerque

Re: Compatible Modems for 56k Dialup?

Postby MALsPa » Fri Mar 07, 2008 8:57 am

This probably isn't an answer you want, but for me, it was much easier to simply get an external serial modem and avoid all of the problems with internal winmodems.

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19595
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Compatible Modems for 56k Dialup?

Postby Husse » Fri Mar 07, 2008 7:04 pm

Yes come to think of that when I was at work (not the least computer related :))
It's also safer - it's easy to pull the plug if something bad starts creeping into your system
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

brucedp
Level 1
Level 1
Posts: 11
Joined: Mon Mar 17, 2008 3:16 am
Contact:

Re: Compatible Modems for 56k Dialup?

Postby brucedp » Mon Mar 17, 2008 4:09 am

.
Last edited by brucedp on Sat May 15, 2010 6:12 am, edited 3 times in total.

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19595
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Compatible Modems for 56k Dialup?

Postby Husse » Mon Mar 17, 2008 8:28 am

Thanks for an insight into modems and kind words.
the installation process only allows GRUB to be installed on MBR and not the partition.

This is not true, but the possibility is hidden
At the last screen of your install you find a sum up of what you've done
In the bottom right corner is the "Advanced" button
Click it and you can select where you want to put grub.
A bug (?) in Ubiquity makes it possible to enter /dev/sdx,x as well as a normal "grubbish" notation, like (hd0,3)
In such a case you have to chainload that grub form something in MBR of course
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

stevensj2
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Wed Mar 05, 2008 2:18 pm

Re: Compatible Modems for 56k Dialup?

Postby stevensj2 » Mon Mar 17, 2008 4:56 pm

Thank you all for the informative replies.

I may end up seeing what I can do as far as external modems go.

But I also herd Verizon *might* be bringing DSL to my area, so much finger crossing will be happening.

Thanks again, I appreciate it.


Return to “Hardware Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest