Webcam Issues solved

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read how to get help
User avatar
red-e-made
Level 5
Level 5
Posts: 526
Joined: Sat Jul 14, 2007 11:31 am

Webcam Issues solved

Postby red-e-made » Sun Apr 13, 2008 7:41 pm

Alright folks, I've got one for you:

I recently purchased a Toshiba Mini T-Cam PX1247E-1NWC for my laptop and, as I expected, it works great with the latest version of aMSN. However, aMSN is the only application that can detect it - not even camorama was able to find it. I'm guessing this might mean I need to install the cam's driver.

Here's what I get from lsusb:

Code: Select all

Bus 005 Device 010: ID 090c:1000 Feiya Technology Corp. Memory Bar
Bus 005 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 002 Device 006: ID 0ac8:301b Z-Star Microelectronics Corp. ZC0301 WebCam
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 001 Device 005: ID 03f0:171d Hewlett-Packard
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 004 Device 001: ID 0000:0000


Now, the thing is I have the driver - it's on the CD that came with the cam. I just don't know how to install it.

In the event that installing the driver isn't the issue, for what other reason(s) might a webcam not be detected by any application but aMSN?

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19595
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Webcam Issues

Postby Husse » Sat Apr 19, 2008 6:58 am

From here
http://www.mjmwired.net/kernel/Document ... zc0301.txt
you can move on to here
http://www.linux-projects.org/modules/m ... .php?cid=8
I suspect you only have Windows drivers on the CD - if not post back with the details of what you've got
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

User avatar
red-e-made
Level 5
Level 5
Posts: 526
Joined: Sat Jul 14, 2007 11:31 am

Re: Webcam Issues

Postby red-e-made » Sat Apr 19, 2008 5:58 pm

Husse wrote:From here
http://www.mjmwired.net/kernel/Document ... zc0301.txt
you can move on to here
http://www.linux-projects.org/modules/m ... .php?cid=8
I suspect you only have Windows drivers on the CD - if not post back with the details of what you've got


Ah, so this is the driver I need. Excellent.

EDIT: Ha! Got it running. Camorama works great. A million thanks.


Return to “Hardware Support”

Who is online

Users browsing this forum: neroux and 11 guests