iPod shuffle not working

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read how to get help
Ifflejink
Level 1
Level 1
Posts: 16
Joined: Sun Feb 17, 2008 1:53 am

iPod shuffle not working

Postby Ifflejink » Sun May 04, 2008 2:35 pm

So, I just bought my friend's old iPod shuffle, 1 GB, second generation. I followed the instructions here: viewtopic.php?f=42&t=12060&p=74332&hilit=ipod#p74332

However, I have a problem. The iPod itself is named "DANTE'S IPO" and it's in the /dev/sdb directory, but when I enter /usr/bin/ipod-read-sysinfo-extended /dev/sdb "/media/DANTE'S IPO" in the terminal, I get the following message: "Couldn't resolve Device directory path on /media/DANTE'S IPO". Can someone give me a hand here?

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19590
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: iPod shuffle not working

Postby Husse » Sun May 04, 2008 3:07 pm

Elementary, my dear Watson :)
You have
DANTE'S IPO

and to my knowledge ' is a reserved/forbidden character in bash (the language for the terminal)
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

Ifflejink
Level 1
Level 1
Posts: 16
Joined: Sun Feb 17, 2008 1:53 am

Re: iPod shuffle not working

Postby Ifflejink » Sun May 04, 2008 8:02 pm

So, then, is there any way that I can change the name of the device?

User avatar
Acid_1
Level 5
Level 5
Posts: 797
Joined: Thu Nov 01, 2007 11:12 pm
Location: Saskatchewan, Canada
Contact:

Re: iPod shuffle not working

Postby Acid_1 » Mon May 05, 2008 2:43 am

If you still have Windows do an iPod restore and rename it.

Ifflejink
Level 1
Level 1
Posts: 16
Joined: Sun Feb 17, 2008 1:53 am

Re: iPod shuffle not working

Postby Ifflejink » Mon May 05, 2008 7:29 pm

Ok, so I did that (on a Mac, actually, since that's my parents' computer). However, after I updated the iPod software and did a system restore, Mint doesn't even register that the iPod exists. It doesn't mount it or anything.

Nomad
Level 3
Level 3
Posts: 128
Joined: Mon Apr 21, 2008 7:48 pm

Re: iPod shuffle not working

Postby Nomad » Tue May 06, 2008 4:50 pm

The mac would have formated it to the HFS+ filesystem. I'm unsure if linux can recognize this, it couldn't when I started. Probably want to find a windows computer (I never thought I would say that....)

User avatar
Acid_1
Level 5
Level 5
Posts: 797
Joined: Thu Nov 01, 2007 11:12 pm
Location: Saskatchewan, Canada
Contact:

Re: iPod shuffle not working

Postby Acid_1 » Tue May 06, 2008 6:00 pm

Give this a shot. I haven't tried it before.

http://www.gnu.org/software/gnupod/gnupod.html#SEC6

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19590
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: iPod shuffle not working

Postby Husse » Thu May 08, 2008 6:34 am

I answered this without noticing that it's posted in the General Questions section
On top of the pages ther you find a red "banner" with the text
Forum rules
For support questions please post in the "Support" section.

Topic moved (Thought it was the nwebie section probably)
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

Ifflejink
Level 1
Level 1
Posts: 16
Joined: Sun Feb 17, 2008 1:53 am

Re: iPod shuffle not working

Postby Ifflejink » Thu May 08, 2008 8:07 pm

Ok, so, I did another system restore, this time on a Windows computer, and the iPod is now named "IPOD." However, I get the same error that I got initially.

User avatar
rhvkl
Level 3
Level 3
Posts: 140
Joined: Sun May 04, 2008 4:36 pm

Re: iPod shuffle not working

Postby rhvkl » Sat May 10, 2008 11:01 am

Workin with Shuffle, no probs, recognized corret (already) on installation.
If the _'_Character wasn't the problem, perhaps the firmware from your IPod is outdated? I guess I use the 1.04 updated with ITunes in April. Usin Mint 4.0. Filesystem is FAT formatted with Windows iTunes.

Note: http://sourceforge.net/projects/shuffle-db/ ... for building a database with python (no itunes needed)

lepricon123
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Sat Feb 13, 2010 5:25 pm

Re: iPod shuffle not working

Postby lepricon123 » Sat Feb 13, 2010 5:35 pm

elenax wrote:How to empty an ipod while keeping my purchased songs on i tune? I have a ipod touch and i am planning to sell it. The problem is that i want to give the buyer an empty ipod, but i still want to keep my songs so i can put it in to my new ipod. Is that possible? Thanks.
[spam links removed/Husse]


well i know for a fact, that if you're using windows, you can open control panel, go to folder options, then chose show hiden folders, go to your ipod directory, and then copy the ipod control from there. It's the only way i know of. :D i don't know about in mint though, i don't think that rythmbox works with ipod touches, i've never used one. =/
All of which, you think is coming, may really just be, falling down.


Return to “Hardware Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests