vaapi for smplayer - intel HD

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
mbalazs81
Level 2
Level 2
Posts: 65
Joined: Fri Mar 18, 2011 12:38 am

vaapi for smplayer - intel HD

Post by mbalazs81 » Sun Dec 28, 2014 2:06 pm

hello

https://launchpad.net/~sander-vangrieke ... untu/vaapi
This workaround do not work (on Haswell Pentium), cpu load is not reduced. Is there any solution in 2014/2015? :)
Linux Mint KDE

User avatar
nomko
Level 10
Level 10
Posts: 3026
Joined: Sat Feb 25, 2012 7:28 pm
Location: The Hague, The Netherlands

Re: vaapi for smplayer - intel HD

Post by nomko » Thu Jan 01, 2015 7:32 pm

Can you tell us more about your system as requested/required by forum rule #5.
We don't have magical crystal balls in which we can see your system/hardware spec's ;)

Here's how:
- open a terminal
- type the following command:

Code: Select all

inxi -Fxz
- copy/paste the output here

mbalazs81
Level 2
Level 2
Posts: 65
Joined: Fri Mar 18, 2011 12:38 am

Re: vaapi for smplayer - intel HD

Post by mbalazs81 » Mon Jan 05, 2015 5:26 pm

System: Host: balazs-H81M-HD3 Kernel: 3.13.0-24-generic x86_64 (64 bit, gcc: 4.8.2)
Desktop: KDE 4.13.3 (Qt 4.8.6) Distro: Linux Mint 17 Qiana
Machine: Mobo: Gigabyte model: H81M-HD3 Bios: American Megatrends version: F2 date: 08/14/2013
CPU: Dual core Intel Pentium CPU G3420 (-MCP-) cache: 3072 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 12770.7
Clock Speeds: 1: 800.00 MHz 2: 1800.00 MHz
Graphics: Card: Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
X.Org: 1.15.1 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1680x1050@59.9hz
GLX Renderer: Mesa DRI Intel Haswell Desktop GLX Version: 3.0 Mesa 10.1.0 Direct Rendering: Yes
Audio: Card-1: Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:03.0
Card-2: C-Media CMI8788 [Oxygen HD Audio] driver: snd_virtuoso port: d000 bus-ID: 04:01.0
Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.13.0-24-generic
Network: Card: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
driver: r8169 ver: 2.3LK-NAPI port: e000 bus-ID: 02:00.0
IF: eth0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives: HDD Total Size: 1000.2GB (26.3% used) 1: id: /dev/sda model: WDC_WD10EZEX size: 1000.2GB
Partition: ID: / size: 11G used: 7.1G (69%) fs: ext4 ID: /home size: 707G used: 145G (22%) fs: ext4
ID: swap-1 size: 8.19GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID: No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 29.8C mobo: 27.8C
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 181 Uptime: 15 min Memory: 1871.8/3651.4MB Runlevel: 2 Gcc sys: 4.8.2 Client: Shell inxi: 1.8.4


In VLC this film uses only 6% cpu.
http://kepkezelo.com/images/uha5ymaomyvlv0snrj3l.png
Linux Mint KDE

Post Reply

Return to “Hardware Support”