Touchpad lags after taken off stand-by

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
mn2609
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Sat May 02, 2020 1:01 am

Touchpad lags after taken off stand-by

Post by mn2609 »

I am using the HP Envy x360 Convertible. The touchpad works fine without tuning necessary.
That is, except I come out of a stand-by phase. Randomly, the touchpad will start lagging, not register movement or presses correctly or blocky.
I've found some information concerning this, but only for problems that are permanent. Restarting the computer solves the problem, but it's definitely not a satisfying experience to not be able to use stand-by basically.

Edit: I am currently running the previous kernel, as there were some issues with the current version and I had to blacklist it. The issue happens on both kernels.

Code: Select all

System:
  Host: randomusername Kernel: 5.3.0-51-generic x86_64 bits: 64 compiler: gcc 
  v: 7.5.0 Desktop: Cinnamon 4.4.8 Distro: Linux Mint 19.3 Tricia 
  base: Ubuntu 18.04 bionic 
Machine:
  Type: Convertible System: HP product: HP ENVY x360 Convertible 13-ag0xxx 
  v: N/A serial: <filter> 
  Mobo: HP model: 8496 v: 92.46 serial: <filter> UEFI: AMI v: F.42 
  date: 05/13/2019 
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 25.3 Wh condition: 33.1/33.3 Wh (99%) 
  model: 333-1C-52-A KC04053XL status: Discharging 
  Device-1: hid-0018:04F3:262A.0001-battery model: ELAN0732:00 04F3:262A 
  charge: N/A status: N/A 
CPU:
  Topology: Quad Core model: AMD Ryzen 5 2500U with Radeon Vega Mobile Gfx 
  bits: 64 type: MT MCP arch: Zen L2 cache: 2048 KiB 
  flags: lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm 
  bogomips: 31938 
  Speed: 1477 MHz min/max: 1600/2000 MHz Core speeds (MHz): 1: 1370 2: 1442 
  3: 1368 4: 1368 5: 1368 6: 1368 7: 1368 8: 1368 
Graphics:
  Device-1: AMD Raven Ridge [Radeon Vega Series / Radeon Vega Mobile Series] 
  vendor: Hewlett-Packard driver: amdgpu v: kernel bus ID: 04:00.0 
  Display: x11 server: X.Org 1.20.5 driver: amdgpu,ati 
  unloaded: fbdev,modesetting,vesa resolution: 1920x1080~120Hz 
  OpenGL: renderer: AMD RAVEN (DRM 3.33.0 5.3.0-51-generic LLVM 9.0.0) 
  v: 4.5 Mesa 19.2.8 direct render: Yes 
Audio:
  Device-1: AMD vendor: Hewlett-Packard driver: snd_hda_intel v: kernel 
  bus ID: 04:00.1 
  Device-2: AMD vendor: Hewlett-Packard driver: snd_hda_intel v: kernel 
  bus ID: 04:00.6 
  Sound Server: ALSA v: k5.3.0-51-generic 
Network:
  Device-1: Realtek RTL8822BE 802.11a/b/g/n/ac WiFi adapter 
  vendor: Hewlett-Packard driver: rtw_pci v: N/A port: f000 bus ID: 03:00.0 
  IF: wlo1 state: up mac: <filter> 
Drives:
  Local Storage: total: 238.47 GiB used: 39.60 GiB (16.6%) 
  ID-1: /dev/nvme0n1 vendor: Toshiba model: KXG50ZNV256G size: 238.47 GiB 
Partition:
  ID-1: / size: 233.24 GiB used: 39.60 GiB (17.0%) fs: ext4 
  dev: /dev/nvme0n1p2 
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 45.0 C mobo: N/A 
  Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:
  Processes: 258 Uptime: 6m Memory: 6.81 GiB used: 1.49 GiB (21.9%) 
  Init: systemd runlevel: 5 Compilers: gcc: 7.5.0 Shell: bash v: 4.4.20 
  inxi: 3.0.32 

Post Reply

Return to “Hardware Support”