Bluetooth Headphones VS keyboard. Stops working.

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
User avatar
pcfan5
Level 4
Level 4
Posts: 352
Joined: Tue Sep 06, 2016 10:57 am
Location: Antartica

Bluetooth Headphones VS keyboard. Stops working.

Post by pcfan5 »

Hello, something not quite right happens to my system. My Bluetooth headphones gets unplugged from it when I type in my "new" USB Keyboard (brand Noga, Chinese ).
I have a laptop which description is below In order to be more comfortable, I have plugged an USB (cable) keyboard. This is attached to a Hub , where it is also attached a wireless USB mouse.
Whenever I type in the keyboard, Bluetooth stops transmitting although the icon placed in panel, shows the device plugged. And also it appears plugged in its manager.
I guess there's an interference caused by the keyboard , because this doesn't happen with the laptop integrated keyboard, neither it happened with my previous keyboard. Or is it the kernel ? (I tried setting the kernel to a previous version but the same happened, I did this a long time ago and I don't remember more details)

Headphones brand is "netmark", but I guess this doesn't matter since they are Chinese.


Code: Select all

System:
  Host: S-MOV Kernel: 5.4.0-48-generic x86_64 bits: 64 Desktop: Xfce 4.14.1 
  Distro: Linux Mint 19.3 Tricia 
Machine:
  Type: Laptop System: BANGHO product: MOV v: MODEL_EQUIP serial: <filter> 
  Mobo: BANGHO model: MOV v: D02A serial: <filter> BIOS: American Megatrends 
  v: 1.01.15RPCD1 date: 07/11/2012 
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 48.4 Wh condition: 48.4/48.8 Wh (99%) 
CPU:
  Topology: Dual Core model: Intel Core i5-2450M bits: 64 type: MT MCP 
  L2 cache: 3072 KiB 
  Speed: 798 MHz min/max: 800/3100 MHz Core speeds (MHz): 1: 819 2: 814 
  3: 846 4: 825 
Graphics:
  Device-1: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics 
  driver: i915 v: kernel 
  Display: x11 server: X.Org 1.20.8 driver: modesetting unloaded: fbdev,vesa 
  resolution: 1366x768~60Hz, 1360x768~60Hz 
  OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 3000 (SNB GT2) 
  v: 3.3 Mesa 20.0.8 
Audio:
  Device-1: Intel 6 Series/C200 Series Family High Definition Audio 
  driver: snd_hda_intel 
  Sound Server: ALSA v: k5.4.0-48-generic 
Network:
  Device-1: Realtek RTL8188CE 802.11b/g/n WiFi Adapter driver: rtl8192ce 
  IF: wlp2s0 state: up mac: <filter> 
  Device-2: JMicron JMC250 PCI Express Gigabit Ethernet driver: jme 
  IF: enp3s0f0 state: down mac: <filter> 
Drives:
  Local Storage: total: 465.76 GiB used: 383.47 GiB (82.3%) 
  ID-1: /dev/sda vendor: Crucial model: CT500MX500SSD1 size: 465.76 GiB 
Partition:
  ID-1: / size: 24.48 GiB used: 19.33 GiB (79.0%) fs: ext4 dev: /dev/sda2 
  ID-2: /home size: 432.84 GiB used: 364.14 GiB (84.1%) fs: ext4 
  dev: /dev/sda3 
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 44.0 C mobo: N/A 
  Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:
  Processes: 218 Uptime: 10h 56m Memory: 7.68 GiB used: 1.22 GiB (15.9%) 
  Shell: bash inxi: 3.0.32 

Code: Select all

Bluetooth device Adress 56:D7:36:34:29:6C

startup configurations show:
Blueberry (tray) enable
Bluetooth obex agent enable.
Post Reply

Return to “Hardware Support”