Trouble building new Hplip drv for HP Photosmart[Solved]

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read how to get help
jmro3006
Level 1
Level 1
Posts: 14
Joined: Sun Nov 11, 2007 1:05 pm

Trouble building new Hplip drv for HP Photosmart[Solved]

Postby jmro3006 » Mon Feb 08, 2010 11:02 pm

I'm a relative newbie attempting to build an hplip-3.9.12 drv on an Alienware Aurora 64-bit computer(new) with an i7 cpu and 6 Gb of RAM. The problem occurs in the "configure" step of the process (Step 4). In Step 4 after issuing the ./configure command everything proceeds smoothly until the final: "configure: error: cannot find net-snmp support (or --disable-network-build)." The printer I'm trying to build for is an HP Photosmart 3310 AIO and the connection is wireless and I'm using Linux Mint-8-x64 . I would appreciate any help as I am not very experienced in this 'build' process!
Last edited by jmro3006 on Wed Feb 10, 2010 8:48 pm, edited 2 times in total.

User avatar
remoulder
Level 17
Level 17
Posts: 7650
Joined: Fri May 09, 2008 1:14 pm
Contact:

Re: Trouble building new Hplip drv for HP Photosmart 3310

Postby remoulder » Wed Feb 10, 2010 9:01 am

I don't understand why you need to build the driver when the HP installer does it automatically? http://hplipopensource.com/hplip-web/install/install/index.html. Also your printer should work out of the box or are you wanting the newer features?
[Edit] your original post and add [SOLVED] once your question is resolved.

“The people are my God” stressing the factor determining man’s destiny lies within man not in anything outside man, and thereby defining man as the dominator and remoulder of the world.

jmro3006
Level 1
Level 1
Posts: 14
Joined: Sun Nov 11, 2007 1:05 pm

Re: Trouble building new Hplip drv for HP Photosmart 3310

Postby jmro3006 » Wed Feb 10, 2010 8:40 pm

Remoulder:
Thanks for your reply! I'm trying to get full functionality for the printer. I solved the problem by adding additional software to LM8 via "aptitude install" statements B4 attempting to do the configure.


Return to “Hardware Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests