Canon MP360 scanner function problem with Xsane

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read how to get help
tri
Level 2
Level 2
Posts: 56
Joined: Sun Sep 02, 2007 12:07 am

Canon MP360 scanner function problem with Xsane

Postby tri » Mon Jan 21, 2008 10:18 am

I am currently using Canon multifunctional MP360 (with USB 2.0 platform) and get S600 driver for printing. I installed both Sane and Xsane package in Mint Daryna, the system absolutely recognised the Canon but failed to push it to work properly. Everytime I intend to make scanning, one message shows up that "Error during read: error during device I/O". Anyone has been in similar situation? How could you solve it? I am quite unfamiliar with Linux and therefore likely to make mistake. Thanks for your advice.

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19595
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Canon MP360 scanner function problem with Xsane

Postby Husse » Wed Jan 23, 2008 8:36 am

I think you've asked this on the Ubuntu forums
http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=4187187
I'm sorry but that was just about the best I found....
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

tri
Level 2
Level 2
Posts: 56
Joined: Sun Sep 02, 2007 12:07 am

Re: Canon MP360 scanner function problem with Xsane

Postby tri » Thu Jun 05, 2008 2:22 pm

I finally found the solution for this matter. Just install Build Essential through apt-get then download the file mp150-0.13.1.tar.bz2 of Sane backends, extract it and type:

./configure
make
sudo make install

and its scanning works great!


Return to “Hardware Support”

Who is online

Users browsing this forum: Elt10W and 14 guests