Since last updates hangup with SCSI hdd

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read how to get help
svgt
Level 2
Level 2
Posts: 95
Joined: Tue Apr 24, 2007 2:57 pm
Location: Hamburg Germany

Since last updates hangup with SCSI hdd

Postby svgt » Fri Feb 29, 2008 10:46 am

Hi,

I have just updated the Mint 4.0 Gnome system. Three weeks I made no updates. After the last update the system hangs up when starting. I get the last messages:

Feb 29 00:43:58 hans-desktop kernel: [19600.771748] sd 7:0:0:0: [sdd] 2003455 512-byte hardware sectors (1026 MB)
Feb 29 00:43:58 hans-desktop kernel: [19600.772707] sd 7:0:0:0: [sdd] Write Protect is off
Feb 29 00:43:58 hans-desktop kernel: [19600.774805] sd 7:0:0:0: [sdd] 2003455 512-byte hardware sectors (1026 MB)
Feb 29 00:43:58 hans-desktop kernel: [19600.775427] sd 7:0:0:0: [sdd] Write Protect is off
Feb 29 00:43:58 hans-desktop kernel: [19600.775443] sdd: sdd1
Feb 29 00:43:58 hans-desktop kernel: [19600.776859] sd 7:0:0:0: [sdd] Attached SCSI removable disk
Feb 29 00:43:58 hans-desktop kernel: [19600.776954] sd 7:0:0:0: Attached scsi generic sg4 type 0
Feb 29 00:58:03 hans-desktop -- MARK --
Feb 29 01:06:51 hans-desktop exiting on signal 15

When I disconnect the SCSI drive, the system starts up without any problems.

Does anybody have a solution?

regards Svgt

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19595
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Since last updates hangup with SCSI hdd

Postby Husse » Sat Mar 01, 2008 12:28 pm

Hard drive failure?
Size and brand of the disk?
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

svgt
Level 2
Level 2
Posts: 95
Joined: Tue Apr 24, 2007 2:57 pm
Location: Hamburg Germany

Re: Since last updates hangup with SCSI hdd

Postby svgt » Sun Mar 02, 2008 6:41 pm

Hi,
there is no hardware problem with this SCSI disk. Under Windows and under Damn Small Linux and under PCLinuxOS all is running well. All data can be read and is clean. It is only a problem with Ubuntu and Mint. In the German Ubuntu forum ubuntuusers.de is an identical problem described without any solution.

regards, Svgt


Return to “Hardware Support”

Who is online

Users browsing this forum: gigglehurtz and 6 guests