Wireless network connection problem

Questions about WIFI networks and devices
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
nietwojstary
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Sun Jun 10, 2018 7:10 am

Wireless network connection problem

Post by nietwojstary » Wed Aug 15, 2018 5:34 am

Hi all,

I have problem with my wi-fi connection. Every time I start my laptop with Mint 18.3, I can't connect to any wireless network. All I can see is this icon:
Image
Instead of normal wi-fi icon

When I try to run Network Connections all I get is notification:
Image

I can fix the problem by restarting the system - everything works fine.
First couple of months using Mint I didn't have this issue, it started to appear few weeks ago and I'm really annoyed by now ;)

Any suggestions how to fix it for good?

Thanks in advance
B

User avatar
kc1di
Level 13
Level 13
Posts: 4734
Joined: Mon Sep 08, 2008 8:44 pm
Location: Maine USA

Re: Wireless network connection problem

Post by kc1di » Fri Aug 17, 2018 5:46 am

Hello nietwojstary and welcome to Linux Mint forums,

Please go to a terminal and type the following commands and post the output here.

inxi -Fxz
rfkill list

This will give an overview of your system and give us info needed to help you.
Easy tips : https://sites.google.com/site/easylinuxtipsproject/
Linux Mint Installation Guide: http://linuxmint-installation-guide.rea ... en/latest/
Registered Linux User #462608

nietwojstary
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Sun Jun 10, 2018 7:10 am

Re: Wireless network connection problem

Post by nietwojstary » Sat Aug 18, 2018 2:11 am

Hello kc1di

Thank you for the response!

Here's what I get after typing these commands:
bartosz@bartosz-Aspire-F5-573G ~ $ inxi -Fxz
System: Host: bartosz-Aspire-F5-573G Kernel: 4.13.0-45-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
Desktop: Cinnamon 3.6.7 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3)
Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine: Mobo: Acer model: Captain_SK v: V1.15
Bios: Insyde v: V1.15 date: 09/19/2016
CPU: Dual core Intel Core i7-7500U (-HT-MCP-) cache: 4096 KB
flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 11616
clock speeds: max: 3500 MHz 1: 700 MHz 2: 700 MHz 3: 685 MHz
4: 700 MHz
Graphics: Card-1: Intel Device 5916 bus-ID: 00:02.0
Card-2: NVIDIA Device 179c bus-ID: 01:00.0
Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) FAILED: nouveau
Resolution: 1920x1080@60.00hz
GLX Renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 620 (Kaby Lake GT2)
GLX Version: 3.0 Mesa 17.2.8 Direct Rendering: Yes
Audio: Card Intel Device 9d71 driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1f.3
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.13.0-45-generic
Network: Card-1: Qualcomm Atheros Device 0042
driver: ath10k_pci bus-ID: 03:00.0
IF: wlp3s0 state: up speed: N/A duplex: N/A mac: <filter>
Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: 3000 bus-ID: 04:00.1
IF: enp4s0f1 state: down mac: <filter>
Drives: HDD Total Size: 1240.3GB (15.6% used)
ID-1: /dev/sda model: TOSHIBA_MQ01ABD1 size: 1000.2GB
ID-2: /dev/sdb model: ADATA_SP550NS38 size: 240.1GB
Partition: ID-1: / size: 204G used: 165G (86%) fs: ext4 dev: /dev/dm-1
ID-2: /boot size: 473M used: 133M (30%) fs: ext2 dev: /dev/sdb2
ID-3: swap-1 size: 17.04GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/dm-2
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 49.0C mobo: N/A
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 229 Uptime: 45 min Memory: 2581.1/15908.7MB
Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35
bartosz@bartosz-Aspire-F5-573G ~ $ rfkill list
0: acer-wireless: Wireless LAN
Soft blocked: no
Hard blocked: no
1: acer-bluetooth: Bluetooth
Soft blocked: yes
Hard blocked: no
2: phy0: Wireless LAN
Soft blocked: no
Hard blocked: no
3: hci0: Bluetooth
Soft blocked: yes
Hard blocked: no
bartosz@bartosz-Aspire-F5-573G ~ $

Post Reply

Return to “Wireless”