Bluetooth is working but Wifi is not

Questions about WIFI networks and devices
Forum rules
Before you post please read how to get help
beegee
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Tue Nov 14, 2017 3:40 pm

Bluetooth is working but Wifi is not

Postby beegee » Tue Nov 14, 2017 4:03 pm

Hi,
I installed Linux Mint 18.2 Cinnamon 64 bit in my HP 15q BU004TU. It's wireless device specification is : 802.11b/g/n (1x1) and Bluetooth 4.0 combo
Unfortunately I am not able to get the driver for this in Sonya.

Seems Bluetooth is working but wifi is not working

$ iwconfig wlan0
wlan0 No such device

$ iwconfig
lo no wireless extensions.

eno1 no wireless extensions.

$ rfkill list
0: hci0: Bluetooth
Soft blocked: no
Hard blocked: no

Is anything could be done to make wifi working in mint

Thanks in advance

Regards

User avatar
karlchen
Level 18
Level 18
Posts: 8034
Joined: Sat Dec 31, 2011 7:21 am
Location: Germany

Re: Bluetooth is working but Wifi is not

Postby karlchen » Tue Nov 14, 2017 4:23 pm

Hi, beegee.

Please, post the terminal output generated by the command

Code: Select all

inxi -Fxz
This will give us a concise overview on your system specification. It will also give us some basic information on what Mint "thinks about" your wifi interface.

Best regards,
Karl
Image
Old bugs good, new bugs bad! Updates are evil: might fix old bugs and introduce no new ones.

beegee
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Tue Nov 14, 2017 3:40 pm

Re: Bluetooth is working but Wifi is not

Postby beegee » Wed Nov 15, 2017 10:42 pm

[*]
Hi Karl,

Please find the output:

System: Host: MyHP Kernel: 4.10.0-38-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
Desktop: Cinnamon 3.4.6 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3)
Distro: Linux Mint 18.2 Sonya
Machine: System: HP product: HP Laptop 15q-bu0xx v: Type1ProductConfigId
Mobo: HP model: 8328 v: 23.37 Bios: Insyde v: F.21 date: 07/04/2017
CPU: Dual core Intel Core i3-6006U (-HT-MCP-) cache: 3072 KB
flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 7968
clock speeds: max: 2000 MHz 1: 1360 MHz 2: 1086 MHz 3: 1912 MHz
4: 857 MHz
Graphics: Card: Intel Sky Lake Integrated Graphics bus-ID: 00:02.0
Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: 1366x768@60.02hz
GLX Renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 520 (Skylake GT2)
GLX Version: 3.0 Mesa 17.0.7 Direct Rendering: Yes
Audio: Card Intel Sunrise Point-LP HD Audio
driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1f.3
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.10.0-38-generic
Network: Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: 4000 bus-ID: 01:00.0
IF: eno1 state: down mac: <filter>
Card-2: Realtek Device d723 port: 3000 bus-ID: 02:00.0
IF: N/A state: N/A speed: N/A duplex: N/A mac: N/A
Drives: HDD Total Size: 1000.2GB (5.8% used)
ID-1: /dev/sda model: WDC_WD10JPVX size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 184G used: 5.6G (4%) fs: ext4 dev: /dev/sda5
ID-2: swap-1 size: 8.00GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda6
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 38.0C mobo: 29.8C
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 201 Uptime: 1 min Memory: 538.3/3867.0MB
Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35

Thanks and Regards


Return to “Wireless”