No wifi after installing linux

Questions about WIFI networks and devices
Forum rules
Before you post please read how to get help
leriander
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Sun Jan 07, 2018 7:55 pm

Re: No wifi after installing linux

Post by leriander » Tue Jan 09, 2018 7:09 pm

Damn how stupid I was....... I should type it in my language, however when I type this code nothing happens (tried 2 times)

JeremyB
Level 18
Level 18
Posts: 8280
Joined: Fri Feb 21, 2014 8:17 am

Re: No wifi after installing linux

Post by JeremyB » Tue Jan 09, 2018 7:12 pm

No response from terminal might mean it worked

Code: Select all

locate ucode5.fw
If one result shows /lib/firmware/b43, reboot and wifi should work

leriander
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Sun Jan 07, 2018 7:55 pm

Re: No wifi after installing linux

Post by leriander » Tue Jan 09, 2018 7:16 pm

Unfortunately it's same as it was
/home/tytko/Pulpit/b43/ucode5.fw

leriander
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Sun Jan 07, 2018 7:55 pm

Re: No wifi after installing linux

Post by leriander » Tue Jan 09, 2018 7:26 pm

I checked by myself library>firmware>b43 and there is ucode5.fw however there is also b34 in firmware folder

JeremyB
Level 18
Level 18
Posts: 8280
Joined: Fri Feb 21, 2014 8:17 am

Re: No wifi after installing linux

Post by JeremyB » Tue Jan 09, 2018 7:27 pm

It might still be the language barrier, go into file manager, the go to desktop, right click and choose "open in terminal" then try

Code: Select all

sudo cp b43/* /lib/firmware/b43/
Then see if the locate command finds that file elsewhere
What is the results for

Code: Select all

ls /lib/firmware/b34

leriander
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Sun Jan 07, 2018 7:55 pm

Re: No wifi after installing linux

Post by leriander » Tue Jan 09, 2018 7:34 pm

I don't know what you exactly mean? I clicked on folder in library opened in terminal and then typed this is it right?

As for:
ls /lib/firmware/b34 it says nothing.

I changed language for us english however after typing in terminal it was still named as "pulpit" not "desktop", maybe I should reboot after language change?

leriander
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Sun Jan 07, 2018 7:55 pm

Re: No wifi after installing linux

Post by leriander » Tue Jan 09, 2018 7:35 pm

Btw I can even reinstall linux as clear english if it might help :D When wifi is gonna work I can always change it for polish.

JeremyB
Level 18
Level 18
Posts: 8280
Joined: Fri Feb 21, 2014 8:17 am

Re: No wifi after installing linux

Post by JeremyB » Tue Jan 09, 2018 7:41 pm

Open Pulpit in the file manager, then right click on an open space and open in terminal then run

Code: Select all

sudo cp b43/* /lib/firmware/b43/

leriander
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Sun Jan 07, 2018 7:55 pm

Re: No wifi after installing linux

Post by leriander » Tue Jan 09, 2018 7:43 pm

Nothing

JeremyB
Level 18
Level 18
Posts: 8280
Joined: Fri Feb 21, 2014 8:17 am

Re: No wifi after installing linux

Post by JeremyB » Tue Jan 09, 2018 7:54 pm

This is the option I hate to use. In the file manager, right click, open as root, go to home, your user, Pulpit/b43, you should see some ucode files and others, use CTRL + a to select all, then CTRL + c to copy. Then go into file system and find /lib/firmware/b43 and use CTRL + v to paste. Hopefully it works

leriander
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Sun Jan 07, 2018 7:55 pm

Re: No wifi after installing linux

Post by leriander » Tue Jan 09, 2018 8:05 pm

K I've done it right. I copied this however in this folder there were all files O.o

JeremyB
Level 18
Level 18
Posts: 8280
Joined: Fri Feb 21, 2014 8:17 am

Re: No wifi after installing linux

Post by JeremyB » Tue Jan 09, 2018 8:07 pm

I hope it worked because I was about to refer you to viewforum.php?f=66 and hope someone that posts there could provide better instructions

leriander
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Sun Jan 07, 2018 7:55 pm

Re: No wifi after installing linux

Post by leriander » Tue Jan 09, 2018 8:09 pm

Yay :D It works! Thank you such much for your time and patience!

AtlMikey
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Mon Jan 28, 2013 2:11 am

Re: No wifi after installing linux

Post by AtlMikey » Mon Jan 15, 2018 2:12 pm

I am working on a Dell 6320 laptop. Installed Mint 17.2 and now all my network connections (bottom Right on the panel) have red Xs thru them and I cannot find anyway to get @ this mess??
I'm new to Mint.
Thanx
Mike

User avatar
Spearmint2
Level 15
Level 15
Posts: 5653
Joined: Sat May 04, 2013 1:41 pm
Location: Maryland, USA

Re: No wifi after installing linux

Post by Spearmint2 » Mon Jan 15, 2018 2:20 pm

leriander wrote:Yay :D It works! Thank you such much for your time and patience!
Bookmark this thread then, because after the next kernel update, it will likely fail again, and with Meltdown and Spectre, there WILL be necessary new kernel updates to install.
All things go better with Mint. Mint julep, mint jelly, mint gum, candy mints, pillow mints, peppermint, chocolate mints, spearmint,....

Post Reply

Return to “Wireless”