lan0: ERROR while getting interface flags: No such device

Questions about WIFI networks and devices
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
IMT2015017
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Tue Feb 13, 2018 6:13 am

lan0: ERROR while getting interface flags: No such device

Post by IMT2015017 » Tue Feb 13, 2018 6:19 am

My internet was working slow as compared to windows, so i updated some drivers which after rebooting showed no wlan. I have checked on various forums regarding this error. Still could not correct this error. Can anyone help me out?
Thanks

deepakdeshp
Level 11
Level 11
Posts: 3925
Joined: Sun Aug 09, 2015 10:00 am

Re: lan0: ERROR while getting interface flags: No such device

Post by deepakdeshp » Tue Feb 13, 2018 12:52 pm

Paste output of

Code: Select all

inxi -Fxz
in code tag to know about your system configuration.
If I have helped you solve a problem, please add [SOLVED] to your first post title, it helps other users looking for help, and keeps the forum clean.
I am using Mint 19 Cinnamon 64 bit with AMD A8/7410 processor . Memory 8GB

User avatar
trytip
Level 8
Level 8
Posts: 2484
Joined: Tue Jul 05, 2016 1:20 pm

Re: lan0: ERROR while getting interface flags: No such device

Post by trytip » Tue Feb 13, 2018 1:42 pm

put this in TERMINAL and hit enter. it will download and run a wireless diagnostic script and save it to your $HOME you can delete or move any files from home called wireless-info*

Code: Select all

wget -N -t 5 -T 10 https://github.com/UbuntuForums/wireless-info/raw/master/wireless-info && \
chmod +x wireless-info && \
./wireless-info
Image

IMT2015017
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Tue Feb 13, 2018 6:13 am

Re: lan0: ERROR while getting interface flags: No such device

Post by IMT2015017 » Wed Feb 14, 2018 5:47 am

System: Host: himank-HP-Pavilion-Notebook Kernel: 4.4.0-21-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.3.1)
Desktop: Cinnamon 3.0.6 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3)
Distro: Linux Mint 18 Sarah
Machine: System: HP (portable) product: HP Pavilion Notebook v: Type1ProductConfigId
Mobo: HP model: 80A4 v: 91.1D Bios: Insyde v: F.81 date: 07/25/2016
CPU: Dual core Intel Core i7-6500U (-HT-MCP-) cache: 4096 KB
flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 10367
clock speeds: max: 3100 MHz 1: 499 MHz 2: 499 MHz 3: 499 MHz
4: 499 MHz
Graphics: Card-1: Intel Sky Lake Integrated Graphics bus-ID: 00:02.0
Card-2: NVIDIA GM108M [GeForce 940M] bus-ID: 01:00.0
Display Server: X.Org 1.18.3 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: 1920x1080@60.06hz
GLX Renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 520 (Skylake GT2)
GLX Version: 3.0 Mesa 11.2.0 Direct Rendering: Yes
Audio: Card Intel Sunrise Point-LP HD Audio
driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1f.3
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.4.0-21-generic
Network: Card-1: Broadcom BCM43142 802.11b/g/n
driver: bcma-pci-bridge bus-ID: 03:00.0
IF: N/A state: N/A mac: N/A
Card-2: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller
driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: 3000 bus-ID: 04:00.0
IF: eno1 state: down mac: <filter>
Drives: HDD Total Size: 1000.2GB (2.4% used)
ID-1: /dev/sda model: TOSHIBA_MQ01ABD1 size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 85G used: 16G (20%) fs: ext4 dev: /dev/sda5
ID-2: swap-1 size: 8.00GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda8
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 47.0C mobo: N/A
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 202 Uptime: 2 min Memory: 844.4/7712.4MB
Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
Client: Shell (bash 4.3.421) inxi: 2.2.35

IMT2015017
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Tue Feb 13, 2018 6:13 am

Re: lan0: ERROR while getting interface flags: No such device

Post by IMT2015017 » Wed Feb 14, 2018 6:45 am

trytip wrote:
Tue Feb 13, 2018 1:42 pm
put this in TERMINAL and hit enter. it will download and run a wireless diagnostic script and save it to your $HOME you can delete or move any files from home called wireless-info*

Code: Select all

wget -N -t 5 -T 10 https://github.com/UbuntuForums/wireless-info/raw/master/wireless-info && \
chmod +x wireless-info && \
./wireless-info
How will this help me ?

IMT2015017
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Tue Feb 13, 2018 6:13 am

Re: lan0: ERROR while getting interface flags: No such device

Post by IMT2015017 » Mon Mar 05, 2018 7:25 am

IMT2015017 wrote:
Tue Feb 13, 2018 6:19 am
My internet was working slow as compared to windows, so i updated some drivers which after rebooting showed no wlan. I have checked on various forums regarding this error. Still could not correct this error. Can anyone help me out?
Thanks

JeremyB
Level 19
Level 19
Posts: 9441
Joined: Fri Feb 21, 2014 8:17 am

Re: lan0: ERROR while getting interface flags: No such device

Post by JeremyB » Mon Mar 05, 2018 7:38 am

Code: Select all

sudo apt-get install bcmwl-kernel-source
Reboot
With Linux Mint 18+ you will not normally have a wlan0 interface anymore

Post Reply

Return to “Wireless”