TP-LINK WN725N(v2) USB Nano Adapter Issues

Questions about WIFI networks and devices
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
Lyric
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Fri Mar 02, 2018 3:45 am

TP-LINK WN725N(v2) USB Nano Adapter Issues

Post by Lyric » Mon Mar 05, 2018 8:19 pm

I'm having an issue where the wireless signal goes from 90-100% to 9-15% instantaneously and does it every few minutes. Not sure what is going on here.

inxi -Fxz (output):
https://imgur.com/a/VRCu3

rfkill list all (output):
https://imgur.com/a/SIol8

iwconfig (output):
https://imgur.com/a/HkU4F

inxi -Nn
https://imgur.com/a/lHAdb

lsusb
https://imgur.com/a/r2Rb6

I also already applied the fix I found in another thread: "sudo sed -i 's/3/2/' /etc/NetworkManager/conf.d/*" - still doing it. I also disabled IPv6 for my connection. It's still randomy dropping from 90-100 to very low percentages and I am not moving around at all.

I am using the drivers from: https://github.com/lwfinger/rtl8188eu currently.


Can someone please help me figure this out? thanks.

Lyric
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Fri Mar 02, 2018 3:45 am

Re: TP-LINK WN725N(v2) USB Nano Adapter Issues

Post by Lyric » Tue Mar 06, 2018 11:52 am

I also blacklisted my rtl8188ee (the internal wifi adapter) to try to avoid conflicts. (added to modprobe.d/blacklist.conf) Still drops signal randomly.

Lowest I've seen it drop is to 3%, then jumps back to 50%-100....sitting the same spot, not mobile at all with my laptop. (wifi access point is about 15ft away from me.)

Post Reply

Return to “Wireless”