linux mint 19 and killer 1550 wireless not working

Questions about WIFI networks and devices
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
Mr Fiddes
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Mon Jul 09, 2018 9:57 pm

linux mint 19 and killer 1550 wireless not working

Post by Mr Fiddes » Mon Jul 09, 2018 10:55 pm

Hi all,
Firstly - i am very new to Linux (3 days) and have very low to no experience with code admin.
4 days ago i received my custom laptop and decided to install Linux mint 19 as OS.
I am able to connect the laptop to the internet via wired connection however it doesn't seem to be picking up my wireless Killer 1550 PCIe network adapter.

Code: Select all

fiddsy@FIDDSY-laptop:~$ inxi -Fz
System:    Host: FIDDSY-laptop Kernel: 4.15.0-24-generic x86_64 bits: 64
           Desktop: Cinnamon 3.8.7  Distro: Linux Mint 19 Tara
Machine:   Device: laptop System: IT Channel Pty product: N8xxEP6 serial: N/A
           Mobo: IT Channel Pty model: N8xxEP6 serial: N/A
           UEFI: American Megatrends v: 5.13 date: 04/13/2018
Battery    BAT0: charge: 19.3 Wh 33.7% condition: 57.4/59.9 Wh (96%)
CPU:       6 core Intel Core i7-8750H (-MT-MCP-) cache: 9216 KB
           clock speeds: max: 4100 MHz 1: 3175 MHz 2: 2674 MHz 3: 2608 MHz
           4: 2699 MHz 5: 2796 MHz 6: 2952 MHz 7: 2835 MHz 8: 2832 MHz
           9: 2823 MHz 10: 2827 MHz 11: 2703 MHz 12: 2714 MHz
Graphics:  Card-1: Intel Device 3e9b
           Card-2: NVIDIA GP106M [GeForce GTX 1060 Mobile]
           Display Server: x11 (X.Org 1.19.6 )
           drivers: modesetting,nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau)
           Resolution: 1920x1080@60.01hz
           OpenGL: renderer: GeForce GTX 1060/PCIe/SSE2
           version: 4.6.0 NVIDIA 390.48
Audio:     Card Intel Device a348 driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-24-generic
Network:   Card-1: Intel Device 2526
           IF: N/A state: N/A speed: N/A duplex: N/A mac: N/A
           Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCIE Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169
           IF: enp4s0f1 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 250.1GB (7.5% used)
           ID-1: /dev/nvme0n1 model: Samsung_SSD_970_EVO_250GB size: 250.1GB
Partition: ID-1: / size: 228G used: 18G (9%) fs: ext4 dev: /dev/nvme0n1p2
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 56.0C mobo: N/A gpu: 48C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 273 Uptime: 1:02 Memory: 1137.8/15893.6MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.3.56 
Can anyone offer a solution or a step by step guide because in absolutely lost here...
thanks in advance.

Post Reply

Return to “Wireless”