Can't access router's web interface in Mint [FIXED]

Questions about WIFI networks and devices
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
Yarvidson
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Tue Aug 21, 2018 9:21 pm
Location: United States

Can't access router's web interface in Mint [FIXED]

Post by Yarvidson » Tue Aug 21, 2018 11:29 pm

Hello all, as the subject line says, I am having issues accessing the web interface for my router. This is normally an easy task for me, and I believe I have all the basics covered. I can still access the web interface on my phone just fine, and even on the PC I normally run Mint on if I boot Parrot from my live USB. But alas, Mint is my "daily driver" distro, and despite being very new to Linux, networking, and security, I'm determined to keep Mint so I'd like to resolve the issue. Any help would be greatly appreciated!
Last edited by Yarvidson on Wed Aug 22, 2018 12:11 am, edited 1 time in total.

User avatar
Pierre
Level 17
Level 17
Posts: 7280
Joined: Fri Sep 05, 2008 5:33 am
Location: Perth, AU.

Re: Can't access router's web interface in Mint

Post by Pierre » Tue Aug 21, 2018 11:35 pm

are you using the normal web URL for that router ?
as there is a few variations in which URL to use.
or, are you actually a web name, instead of an URL ?.
Image
Please edit your original post title to include [SOLVED] - when your problem is solved!
and DO LOOK at those Unanswered Topics - - you may be able to answer some!.

Yarvidson
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Tue Aug 21, 2018 9:21 pm
Location: United States

Re: Can't access router's web interface in Mint

Post by Yarvidson » Tue Aug 21, 2018 11:45 pm

I'm simply typing the default route IP into the address bar like I have always done.

Yarvidson
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Tue Aug 21, 2018 9:21 pm
Location: United States

Re: Can't access router's web interface in Mint

Post by Yarvidson » Tue Aug 21, 2018 11:54 pm

I've been at this for two days and now that I've finally posted on a forum to get help, I figured it out :lol: :x guess that is the way it goes. Thanks for the timely response though Pierre!

For anyone else with a similar issue, I installed Chromium and it worked fine :roll: . I had previously tried switching search engines (yahoo, DuckDuckgo, Bing, Google, etc) but assumed Firefox would have been fine as a browser... Turns out I was wrong!

Cheers

Post Reply

Return to “Wireless”