SOLVED! WiFi stopped working in Mint19 with X60 Laptop

Questions about WIFI networks and devices
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
Helmut
Level 3
Level 3
Posts: 179
Joined: Tue Nov 28, 2006 1:33 pm
Location: Germany

SOLVED! WiFi stopped working in Mint19 with X60 Laptop

Post by Helmut » Tue Sep 18, 2018 11:11 am

My Lenovo X60 has been running with Mint 19 Mate 32bit for two weeks. Immediately after upgrading from Mint 17 to 19, WiFi stopped working, but that was fixed, until today.

Now WiFi has stopped working again.

If I run:
rfkill list all
it answers:
0: phy0: Wireless Lan
Soft blocked: no
Hard blocked: yes

What is happening?



SOLVED!
Found this myself and by accident:
On the underside of the X60, where it meets the front that you look onto in normal mode when using it, and forward from the fingerprint sensor, there is a tiny little and almost invisible slider-switch that turns WiFi on or off!
If you don't know this frill of plastic is actually a switch, you could think its just part of the moulded case fully without any purpose.
Last edited by Helmut on Tue Sep 18, 2018 11:49 am, edited 4 times in total.

User avatar
administrollaattori
Level 14
Level 14
Posts: 5466
Joined: Tue Sep 03, 2013 4:51 am
Location: Finland
Contact:

Re: WiFi stopped working in Mint19 with X60 Laptop

Post by administrollaattori » Tue Sep 18, 2018 11:40 am

Helmut wrote:
Tue Sep 18, 2018 11:11 am

Code: Select all

Hard blocked: yes
What is happening?
You have turned hardware wifi off.

Post Reply

Return to “Wireless”