Problem with WiFi in Linux Mint

Questions about WIFI networks and devices
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
Elena25
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Sun Nov 11, 2018 7:21 pm

Problem with WiFi in Linux Mint

Post by Elena25 » Sun Nov 11, 2018 7:32 pm

Hi everybody!
I'm a usual Mint user, but I'm having problems with my Windows laptop.
I've never intalled Mint on this pc so I made a Partition with both Operating System.
The problem is that WiFi always crashes, but sometimes I can connect!
With the command iwconfig the result is "No wireless exstension".
Have you got some suggestions?
Thanks :)

User avatar
karlchen
Level 19
Level 19
Posts: 9506
Joined: Sat Dec 31, 2011 7:21 am
Location: Germany

Re: Problem with WiFi in Linux Mint

Post by karlchen » Sun Nov 11, 2018 7:37 pm

Hello, Elena25.

Please, give us an inxi -Fxz report. We need technical details. Else giving advice will not really be possible.
Please, open a terminal window.
Execute the commandline

Code: Select all

inxi -Fxz
exactly as it has been typed here.
Mark the complete text output which inxi will display in the terminal window.
Copy the marked text and paste it into your next reply.

Best regards,
Karl
Image
Linux Mint 18.1 64-bit Cinnamon Desktop, Total Commander 9.21a 64-bit
Ubuntu 18.04.1 32-bit Mate Desktop, Total Commander 9.21a 32-bit
Windows? - 1 window in every room

Elena25
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Sun Nov 11, 2018 7:21 pm

Re: Problem with WiFi in Linux Mint

Post by Elena25 » Mon Nov 12, 2018 3:06 pm

Sure, I read other similar topics about this issue and I have already type this command but didn't understand so much ahahah!
Here is the result :

inxi -Fxz
System: Host: elena-Lenovo-Ideapad-310-15ABR Kernel: 4.15.0-38-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
Desktop: Cinnamon 3.6.7 (Gtk 2.24.30)
Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine: System: LENOVO (portable) product: 80ST v: Lenovo Ideapad 310-15ABR
Mobo: LENOVO model: VIUU4 v: SDK0K17763WIN
Bios: LENOVO v: 1LCN50WW date: 04/17/2017
CPU: Quad core AMD A10-9600P RADEON R5 10 COMPUTE CORES 4C+6G (-MCP-) cache: 4096 KB
flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm) bmips: 19164
clock speeds: max: 2400 MHz 1: 1195 MHz 2: 1197 MHz 3: 1602 MHz
4: 1485 MHz
Graphics: Card-1: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Carrizo bus-ID: 00:01.0
Card-2: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Sun XT [Radeon HD 8670A/8670M/8690M / R5 M330]
bus-ID: 03:00.0
Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa,amdgpu)
Resolution: 1366x768@59.97hz
GLX Renderer: AMD CARRIZO (DRM 3.23.0 / 4.15.0-38-generic, LLVM 6.0.0)
GLX Version: 3.0 Mesa 18.0.5 Direct Rendering: Yes
Audio: Card-1 Advanced Micro Devices [AMD] Device 157a
driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:09.2
Card-2 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Kabini HDMI/DP Audio
driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:01.1
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-38-generic
Network: Card-1: Realtek RTL8821AE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter
driver: rtl8821ae port: 3000 bus-ID: 01:00.0
IF: wlp1s0 state: up mac: <filter>
Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: 2000 bus-ID: 02:00.0
IF: enp2s0 state: down mac: <filter>
Drives: HDD Total Size: 1000.2GB (1.0% used)
ID-1: /dev/sda model: WDC_WD10JPCX size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 18G used: 7.2G (43%) fs: ext4 dev: /dev/sda7
ID-2: swap-1 size: 2.05GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda6
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 0.0C mobo: N/A gpu: N/A,47.0
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 222 Uptime: 2 min Memory: 788.3/11457.3MB
Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35

Post Reply

Return to “Wireless”