Page 1 of 1

LM 19.1 Cinnamon - Intel Centrino Wireless-N 1000, no wifi

Posted: Mon Dec 31, 2018 7:01 pm
by srq2625
Just installed LM 19.1 Cinnamon. I have internet via Cat5, but WiFi is not working. Below is the customary output requested to begin diagnosis and cure:

Code: Select all

$ inxi -Fxxz
System:    Host: video-capture Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 7.3.0 Desktop: Cinnamon 4.0.8 
           wm: muffin dm: LightDM Distro: Linux Mint 19.1 Tessa base: Ubuntu 18.04 bionic 
Machine:   Type: Laptop System: ASUSTeK product: G60VX v: 1.0 serial: <filter> 
           Mobo: PEGATRON model: G60VX v: 1.0 serial: <filter> BIOS: American Megatrends v: 205 date: 08/27/2009 
Battery:   ID-1: BAT0 charge: 25.0 Wh condition: 25.0/51.3 Wh (49%) volts: 12.5/11.1 model: ASUSTEK M50--24 
           serial: <filter> status: Full 
CPU:       Topology: Dual Core model: Intel Core2 Duo P8700 bits: 64 type: MCP arch: Penryn rev: A L2 cache: 3072 KiB 
           flags: lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 ssse3 vmx bogomips: 10107 
           Speed: 1557 MHz min/max: 800/2534 MHz Core speeds (MHz): 1: 1016 2: 1008 
Graphics:  Device-1: NVIDIA G92M [GeForce GTX 260M] vendor: ASUSTeK driver: nouveau v: kernel bus ID: 01:00.0 
           chip ID: 10de:0618 
           Display: x11 server: X.Org 1.19.6 driver: nouveau unloaded: fbdev,modesetting,vesa resolution: 1920x1080~60Hz 
           OpenGL: renderer: NV92 v: 3.3 Mesa 18.0.5 compat-v: 3.0 direct render: Yes 
Audio:     Device-1: Intel 82801I HD Audio vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 00:1b.0 
           chip ID: 8086:293e 
           Sound Server: ALSA v: k4.15.0-43-generic 
Network:   Device-1: Intel Centrino Wireless-N 1000 [Condor Peak] driver: iwlwifi v: kernel port: cc00 bus ID: 03:00.0 
           chip ID: 8086:0083 
           IF: wlp3s0 state: down mac: <filter> 
           Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet vendor: ASUSTeK U6V/U31J laptop driver: r8169 
           v: 2.3LK-NAPI port: e800 bus ID: 06:00.0 chip ID: 10ec:8168 
           IF: enp6s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter> 
Drives:    Local Storage: total: 698.64 GiB used: 5.89 GiB (0.8%) 
           ID-1: /dev/sda vendor: Western Digital model: WD7500BPKX-22HPJT0 size: 698.64 GiB speed: 3.0 Gb/s 
           serial: <filter> 
Partition: ID-1: / size: 29.40 GiB used: 5.72 GiB (19.5%) fs: ext4 dev: /dev/sda2 
           ID-2: /home size: 653.20 GiB used: 172.1 MiB (0.0%) fs: ext4 dev: /dev/sda3 
           ID-3: swap-1 size: 4.00 GiB used: 0 KiB (0.0%) fs: swap dev: /dev/sda1 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 49.0 C mobo: N/A gpu: nouveau temp: 55 C 
           Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:      Processes: 202 Uptime: 3m Memory: 3.85 GiB used: 1.02 GiB (26.4%) Init: systemd v: 237 runlevel: 5 Compilers: 
           gcc: 7.3.0 alt: 7 Shell: bash v: 4.4.19 running in: gnome-terminal inxi: 3.0.27
           
           
 $ lsusb
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 008 Device 002: ID 046d:c05a Logitech, Inc. M90/M100 Optical Mouse
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 002: ID 04f2:b106 Chicony Electronics Co., Ltd 
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 005 Device 002: ID 0b05:1751 ASUSTek Computer, Inc. BT-253 Bluetooth Adapter
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub         
  
As one can see, the WiFi doesn´t appear in the second output.

Running JeremyB script produces the following....

https://termbin.com/djjw
Any help offered will be greatly appreciated.

Re: LM 19.1 Cinnamon - Intel Centrino Wireless-N 1000, no wifi

Posted: Mon Dec 31, 2018 7:16 pm
by JeremyB
I would do

Code: Select all

sudo sed -i 's/3/2/' /etc/NetworkManager/conf.d/*
Reboot

Re: LM 19.1 Cinnamon - Intel Centrino Wireless-N 1000, no wifi

Posted: Mon Dec 31, 2018 7:24 pm
by srq2625
Wow - quick response!

I'll give that a go in about an hour and post back with results.

Re: LM 19.1 Cinnamon - Intel Centrino Wireless-N 1000, no wifi

Posted: Mon Dec 31, 2018 8:33 pm
by srq2625
Did not work.

There is one file in the indicated directory: default-wifi-powersave-on.conf

Contents are (now):

Code: Select all

$ cat /etc/NetworkManager/conf.d/default-wifi-powersave-on.conf 
[connection]
wifi.powersave = 2
After reboot - no change. The network manager attempts to connect to the router and repeatedly requests re-authentication (repeated requests for the WiFi password).

On a lark, I've attempted same with LMDE 3 (but before I started this thread) - same results.

Any other suggestions?