Wifi not working on lenovo legion

Questions about WIFI networks and devices
Forum rules
Before you post please read how to get help
Blanarul
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Sat Jul 20, 2019 5:38 pm

Re: Wifi not working on lenovo legion

Post by Blanarul » Mon Jul 22, 2019 8:49 am

You were right. Because I've restarted enough times to make it work, and them executed the commands.

But when the wireless is not working here are the results:

Code: Select all

alexandru@alexandru-Lenovo-Legion-Y530-15ICH-1060:~$ modinfo ideapad-laptop
filename:       /lib/modules/4.15.0-54-generic/updates/ideapad-laptop.ko
version:        JB1
license:        GPL
description:    IdeaPad ACPI Extras
author:         David Woodhouse <dwmw2@infradead.org>
srcversion:     0028759F7DB3BECA42E4857
alias:          acpi*:VPC2004:*
depends:        wmi,video,sparse-keymap
retpoline:      Y
name:           ideapad_laptop
vermagic:       4.15.0-54-generic SMP mod_unload 
signat:         PKCS#7
signer:         
sig_key:        
sig_hashalgo:   md4
parm:           no_bt_rfkill:No rfkill for bluetooth. (bool)
alexandru@alexandru-Lenovo-Legion-Y530-15ICH-1060:~$ inxi -Fxz
System:
  Host: alexandru-Lenovo-Legion-Y530-15ICH-1060 
  Kernel: 4.15.0-54-generic x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 7.4.0 
  Desktop: Cinnamon 4.0.10 Distro: Linux Mint 19.1 Tessa 
  base: Ubuntu 18.04 bionic 
Machine:
  Type: Laptop System: LENOVO product: 81LB v: Lenovo Legion Y530-15ICH-1060 
  serial: <filter> 
  Mobo: LENOVO model: LNVNB161216 v: NO DPK serial: <filter> UEFI: LENOVO 
  v: 9VCN15WW date: 11/08/2018 
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 57.1 Wh condition: 57.1/57.0 Wh (100%) 
  model: SMP L17M3PG2 status: Full 
CPU:
  Topology: 6-Core model: Intel Core i7-8750H bits: 64 type: MT MCP 
  arch: Kaby Lake rev: A L2 cache: 9216 KiB 
  flags: lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 52992 
  Speed: 800 MHz min/max: 800/4100 MHz Core speeds (MHz): 1: 800 2: 800 
  3: 801 4: 800 5: 800 6: 800 7: 801 8: 800 9: 801 10: 800 11: 800 12: 800 
Graphics:
  Device-1: Intel vendor: Lenovo driver: i915 v: kernel bus ID: 00:02.0 
  Device-2: NVIDIA GP106M [GeForce GTX 1060 Mobile] vendor: Lenovo 
  driver: nvidia v: 390.116 bus ID: 01:00.0 
  Display: x11 server: X.Org 1.19.6 driver: modesetting,nvidia 
  unloaded: fbdev,nouveau,vesa resolution: 1920x1080~60Hz 
  OpenGL: renderer: GeForce GTX 1060/PCIe/SSE2 v: 4.6.0 NVIDIA 390.116 
  direct render: Yes 
Audio:
  Device-1: Intel Cannon Lake PCH cAVS vendor: Lenovo driver: snd_hda_intel 
  v: kernel bus ID: 00:1f.3 
  Sound Server: ALSA v: k4.15.0-54-generic 
Network:
  Device-1: Realtek RTL8822BE 802.11a/b/g/n/ac WiFi adapter driver: r8822be 
  v: kernel port: 5000 bus ID: 07:00.0 
  IF: wlp7s0 state: down mac: <filter> 
  Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet 
  vendor: Lenovo driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: 3000 bus ID: 08:00.0 
  IF: enp8s0 state: down mac: <filter> 
Drives:
  Local Storage: total: 476.94 GiB used: 67.21 GiB (14.1%) 
  ID-1: /dev/nvme0n1 vendor: Western Digital 
  model: PC SN720 SDAPNTW-512G-1101 size: 476.94 GiB 
Partition:
  ID-1: / size: 467.96 GiB used: 67.21 GiB (14.4%) fs: ext4 
  dev: /dev/nvme0n1p2 
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 60.0 C mobo: N/A 
  Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:
  Processes: 289 Uptime: 1m Memory: 7.66 GiB used: 1.03 GiB (13.4%) 
  Init: systemd runlevel: 5 Compilers: gcc: 7.4.0 Shell: bash v: 4.4.20 
  inxi: 3.0.27 
alexandru@alexandru-Lenovo-Legion-Y530-15ICH-1060:~$ a
I really can't have this problem long time to restart 5 times in front of a customer... and hope it will work...

JeremyB
Level 20
Level 20
Posts: 10878
Joined: Fri Feb 21, 2014 8:17 am

Re: Wifi not working on lenovo legion

Post by JeremyB » Tue Jul 23, 2019 4:56 pm

Post URL from terminal after running these 2 commands

Code: Select all

wget -N -t 5 -T 10 https://github.com/UbuntuForums/wireless-info/raw/master/wireless-info && chmod +x wireless-info && ./wireless-info
cat wireless-info.txt | nc termbin.com 9999

Blanarul
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Sat Jul 20, 2019 5:38 pm

Re: Wifi not working on lenovo legion

Post by Blanarul » Sat Aug 03, 2019 1:23 pm

attached
Attachments
wireless-info.tar.gz
It only works when the internet is working.
(7.14 KiB) Downloaded 6 times

JeremyB
Level 20
Level 20
Posts: 10878
Joined: Fri Feb 21, 2014 8:17 am

Re: Wifi not working on lenovo legion

Post by JeremyB » Sat Aug 03, 2019 1:49 pm

{code]sudo sed -i 's/3/2/' /etc/NetworkManager/conf.d/*
echo "options r8822be ips=N" | sudo tee /etc/modprobe.d/r8822b3.conf[/code]

Reboot, see if it is better, the only other thing that might help is to go into Network Manager settings and disable IPv6. You can also edit /etc/default/grub and make the change like the following

Code: Select all

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
To

Code: Select all

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash ipv6.disable=1"
Then run sudo update-grub

Blanarul
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Sat Jul 20, 2019 5:38 pm

Re: Wifi not working on lenovo legion

Post by Blanarul » Wed Aug 07, 2019 7:30 am

Kind of worked until i upgraded to linux mint 19.2
Now the same problem is back. Did all the above but nothing seems to work.
I managed to get the connection agiain by removing all imputs (mouse, usb fan pad and adapter) and restarting.

It's so annoying.

What else can we do ? :roll:

The latest output when it was not working.

Code: Select all

alexandru@alexandru-Lenovo-Legion-Y530-15ICH-1060:~$ modinfo ideapad-laptop
filename:       /lib/modules/4.15.0-55-generic/updates/ideapad-laptop.ko
version:        JB1
license:        GPL
description:    IdeaPad ACPI Extras
author:         David Woodhouse <dwmw2@infradead.org>
srcversion:     0028759F7DB3BECA42E4857
alias:          acpi*:VPC2004:*
depends:        wmi,video,sparse-keymap
retpoline:      Y
name:           ideapad_laptop
vermagic:       4.15.0-55-generic SMP mod_unload 
signat:         PKCS#7
signer:         
sig_key:        
sig_hashalgo:   md4
parm:           no_bt_rfkill:No rfkill for bluetooth. (bool)
alexandru@alexandru-Lenovo-Legion-Y530-15ICH-1060:~$ inxi -Fxz
System:
  Host: alexandru-Lenovo-Legion-Y530-15ICH-1060 
  Kernel: 4.15.0-55-generic x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 7.4.0 
  Desktop: Cinnamon 4.2.3 Distro: Linux Mint 19.2 Tina 
  base: Ubuntu 18.04 bionic 
Machine:
  Type: Laptop System: LENOVO product: 81LB v: Lenovo Legion Y530-15ICH-1060 
  serial: <filter> 
  Mobo: LENOVO model: LNVNB161216 v: NO DPK serial: <filter> UEFI: LENOVO 
  v: 9VCN15WW date: 11/08/2018 
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 56.5 Wh condition: 56.5/57.0 Wh (99%) 
  model: SMP L17M3PG2 status: Full 
CPU:
  Topology: 6-Core model: Intel Core i7-8750H bits: 64 type: MT MCP 
  arch: Kaby Lake rev: A L2 cache: 9216 KiB 
  flags: lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 52992 
  Speed: 800 MHz min/max: 800/4100 MHz Core speeds (MHz): 1: 800 2: 800 
  3: 800 4: 800 5: 800 6: 800 7: 801 8: 800 9: 800 10: 800 11: 800 12: 801 
Graphics:
  Device-1: Intel vendor: Lenovo driver: i915 v: kernel bus ID: 00:02.0 
  Device-2: NVIDIA GP106M [GeForce GTX 1060 Mobile] vendor: Lenovo 
  driver: nvidia v: 390.116 bus ID: 01:00.0 
  Display: x11 server: X.Org 1.19.6 driver: modesetting,nvidia 
  unloaded: fbdev,nouveau,vesa resolution: 1920x1080~60Hz 
  OpenGL: renderer: GeForce GTX 1060/PCIe/SSE2 v: 4.6.0 NVIDIA 390.116 
  direct render: Yes 
Audio:
  Device-1: Intel Cannon Lake PCH cAVS vendor: Lenovo driver: snd_hda_intel 
  v: kernel bus ID: 00:1f.3 
  Sound Server: ALSA v: k4.15.0-55-generic 
Network:
  Device-1: Realtek RTL8822BE 802.11a/b/g/n/ac WiFi adapter driver: r8822be 
  v: kernel port: 5000 bus ID: 07:00.0 
  IF: wlp7s0f0 state: down mac: <filter> 
  Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet 
  vendor: Lenovo driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: 3000 bus ID: 08:00.0 
  IF: enp8s0 state: down mac: <filter> 
Drives:
  Local Storage: total: 476.94 GiB used: 71.29 GiB (14.9%) 
  ID-1: /dev/nvme0n1 vendor: Western Digital 
  model: PC SN720 SDAPNTW-512G-1101 size: 476.94 GiB 
Partition:
  ID-1: / size: 467.96 GiB used: 71.28 GiB (15.2%) fs: ext4 
  dev: /dev/nvme0n1p2 
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 61.0 C mobo: N/A 
  Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:
  Processes: 281 Uptime: 2m Memory: 7.66 GiB used: 1013.7 MiB (12.9%) 
  Init: systemd runlevel: 5 Compilers: gcc: 7.4.0 Shell: bash v: 4.4.20 
  inxi: 3.0.32 
alexandru@alexandru-Lenovo-Legion-Y530-15ICH-1060:~$ 

Post Reply

Return to “Wireless”