Wifi not working after 19.2 install on Lenovo ideapad 130-15AST

Questions about WIFI networks and devices
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
rali79
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Sun Aug 04, 2019 4:07 pm

Wifi not working after 19.2 install on Lenovo ideapad 130-15AST

Post by rali79 » Sun Aug 04, 2019 4:20 pm

Hi, I have similar issue as others with Wifi not work. I installed linux mint 9.2 on windows 10 lenovo and now my wireless does not show up.
This is the result from your given code.

Code: Select all

ali@ali-Lenovo-ideapad-130-15AST:~$ inxi -Fxz
System:
  Host: ali-Lenovo-ideapad-130-15AST Kernel: 4.15.0-55-generic x86_64 
  bits: 64 compiler: gcc v: 7.4.0 Desktop: Cinnamon 4.2.3 
  Distro: Linux Mint 19.2 Tina base: Ubuntu 18.04 bionic 
Machine:
  Type: Laptop System: LENOVO product: 81H5 v: Lenovo ideapad 130-15AST 
  serial: <filter> 
  Mobo: LENOVO model: LNVNB161216 v: SDK0J40700 WIN serial: <filter> 
  UEFI: LENOVO v: 8ZCN22WW(V2.01) date: 11/16/2018 
Battery:
  ID-1: BAT1 charge: 31.8 Wh condition: 31.8/30.0 Wh (106%) 
  model: LENOVO PABAS0241231 status: Full 
CPU:
  Topology: Dual Core model: AMD A6-9225 RADEON R4 5 COMPUTE CORES 2C+3G 
  bits: 64 type: MCP arch: Excavator L2 cache: 1024 KiB 
  flags: lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm 
  bogomips: 10380 
  Speed: 1650 MHz min/max: 1300/2600 MHz Core speeds (MHz): 1: 1846 2: 1848 
Graphics:
  Device-1: AMD Stoney [Radeon R2/R3/R4/R5 Graphics] vendor: Lenovo 
  driver: amdgpu v: kernel bus ID: 00:01.0 
  Display: x11 server: X.Org 1.19.6 driver: amdgpu,ati 
  unloaded: fbdev,modesetting,radeon,vesa resolution: 1366x768~60Hz 
  OpenGL: renderer: AMD STONEY (DRM 3.23.0 4.15.0-55-generic LLVM 8.0.0) 
  v: 4.5 Mesa 19.0.2 direct render: Yes 
Audio:
  Device-1: AMD vendor: Lenovo driver: snd_hda_intel v: kernel 
  bus ID: 00:01.1 
  Device-2: AMD Family 15h Audio vendor: Lenovo driver: snd_hda_intel 
  v: kernel bus ID: 00:09.2 
  Sound Server: ALSA v: k4.15.0-55-generic 
Network:
  Device-1: Realtek RTL810xE PCI Express Fast Ethernet vendor: Lenovo 
  driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: 3000 bus ID: 01:00.0 
  IF: enp1s0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter> 
  Device-2: Realtek RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter 
  vendor: Lenovo driver: N/A port: 2000 bus ID: 02:00.0 
Drives:
  Local Storage: total: 465.76 GiB used: 14.87 GiB (3.2%) 
  ID-1: /dev/sda vendor: Western Digital model: WD5000LPCX-24VHAT0 
  size: 465.76 GiB 
Partition:
  ID-1: / size: 192.18 GiB used: 14.84 GiB (7.7%) fs: ext4 dev: /dev/sda5 
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 55.8 C mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 55 C 
  Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:
  Processes: 186 Uptime: 20m Memory: 3.81 GiB used: 1.14 GiB (30.1%) 
  Init: systemd runlevel: 5 Compilers: gcc: 7.4.0 Shell: bash v: 4.4.20 
  inxi: 3.0.32
Last edited by xenopeek on Sun Aug 04, 2019 4:52 pm, edited 1 time in total.
Reason: split into own topic


Post Reply

Return to “Wireless”