Page 1 of 1

(solved) wifi is connecting but range is the problem :(

Posted: Sat Sep 07, 2019 9:26 am
by raj2k7
i just install linux mint 19.2 and i am a new linux user. wifi is connecting and working well, however range is the problem. i can connect my android phone without any problem but linux mint is not connected at the same distance. i switch to linux from windows. back then I didn't face any problem to connect with wifi.

Re: wifi is connecting but range is the problem :(

Posted: Sat Sep 07, 2019 9:28 am
by JeremyB
Provide results from terminal for

Code: Select all

inxi -Fxzc0

Re: wifi is connecting but range is the problem :(

Posted: Sat Sep 07, 2019 9:33 am
by raj2k7
Host: rajib-HP-Notebook Kernel: 4.15.0-54-generic x86_64 bits: 64
compiler: gcc v: 7.4.0 Desktop: Cinnamon 4.2.3
Distro: Linux Mint 19.2 Tina base: Ubuntu 18.04 bionic
Machine:
Type: Laptop System: HP product: HP Notebook v: Type1ProductConfigId
serial: <filter>
Mobo: HP model: 81EC v: 61.30 serial: <filter> UEFI: Insyde v: F.14
date: 08/01/2016
Battery:
ID-1: BAT1 charge: 25.1 Wh condition: 34.3/41.4 Wh (83%)
model: Hewlett-Packard PABAS0241231 status: Discharging
CPU:
Topology: Dual Core model: Intel Core i5-6200U bits: 64 type: MT MCP
arch: Skylake rev: 3 L2 cache: 3072 KiB
flags: lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 19200
Speed: 500 MHz min/max: 400/2800 MHz Core speeds (MHz): 1: 500 2: 500
3: 500 4: 500
Graphics:
Device-1: Intel Skylake GT2 [HD Graphics 520] vendor: Hewlett-Packard
driver: i915 v: kernel bus ID: 00:02.0
Device-2: AMD Sun XT [Radeon HD 8670A/8670M/8690M / R5 M330 / M430 / R7
M520]
vendor: Hewlett-Packard driver: radeon v: kernel bus ID: 01:00.0
Display: x11 server: X.Org 1.19.6 driver: ati,modesetting,radeon
unloaded: fbdev,vesa resolution: 1920x1080~60Hz
OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 520 (Skylake GT2)
v: 4.5 Mesa 19.0.8 direct render: Yes
Audio:
Device-1: Intel Sunrise Point-LP HD Audio vendor: Hewlett-Packard
driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 00:1f.3
Sound Server: ALSA v: k4.15.0-54-generic
Network:
Device-1: Realtek RTL810xE PCI Express Fast Ethernet
vendor: Hewlett-Packard driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: 4000
bus ID: 02:00.0
IF: enp2s0 state: down mac: <filter>
Device-2: Realtek RTL8723BE PCIe Wireless Network Adapter
vendor: Hewlett-Packard driver: rtl8723be v: kernel port: 3000
bus ID: 03:00.0
IF: wlo1 state: up mac: <filter>
Drives:
Local Storage: total: 931.51 GiB used: 15.79 GiB (1.7%)
ID-1: /dev/sda vendor: Toshiba model: MQ01ABD100 size: 931.51 GiB
Partition:
ID-1: / size: 117.94 GiB used: 15.76 GiB (13.4%) fs: ext4 dev: /dev/sda10
Sensors:
System Temperatures: cpu: 39.0 C mobo: 29.8 C gpu: radeon temp: 38 C
Fan Speeds (RPM): N/A
Info:
Processes: 192 Uptime: 29m Memory: 7.68 GiB used: 2.19 GiB (28.5%)
Init: systemd runlevel: 5 Compilers: gcc: 7.4.0 Shell: bash v: 4.4.19
inxi: 3.0.32

Re: wifi is connecting but range is the problem :(

Posted: Sat Sep 07, 2019 9:52 am
by Pjotr
It's an HP, so you probably need to switch the antenna selection:
https://easylinuxtipsproject.blogspot.c ... k.html#ID2
(item 2)

Re: wifi is connecting but range is the problem :(

Posted: Sat Sep 07, 2019 10:56 pm
by raj2k7
thank you so much. my problem is solved :) :)