[Solved] 'Default' menu widget stuck plasma desktop

Forum rules
Before you post please read how to get help
jimmer
Level 1
Level 1
Posts: 35
Joined: Wed Sep 13, 2017 9:58 am

[Solved] 'Default' menu widget stuck plasma desktop

Postby jimmer » Sun Sep 17, 2017 11:22 am

this little widget with a 'hamburger' menu symbol and the word Default beside it seems to be stuck to my desktop.
any way to get shot of it?
thanks
Last edited by jimmer on Sun Sep 17, 2017 1:33 pm, edited 1 time in total.

Hoser Rob
Level 10
Level 10
Posts: 3004
Joined: Sat Dec 15, 2012 8:57 am

Re: 'Default' menu widget stuck plasma desktop

Postby Hoser Rob » Sun Sep 17, 2017 11:37 am

Have you tried right clicking on it and hitting Properties to see what it is?

User avatar
phd21
Level 14
Level 14
Posts: 5225
Joined: Thu Jan 09, 2014 9:42 pm
Location: Florida

Re: 'Default' menu widget stuck plasma desktop

Postby phd21 » Sun Sep 17, 2017 12:15 pm

Hi "jimmer",

Just answered your other post.

Uploading a screenshot, image, or images to this forum
https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=42&t=232332&hilit=screenshot


The "hamburger" menu widget (3 horizontal lines) on the bottom far right is, or was, called the "cashew" and is for adding system tray panel widgets and modifying system tray panels options. If you click it and wait a little, you should see the screen like the one below. If you have "locked widgets", then right click your desktop, select "unlock widgets".


Hope this helps ...

KDE_Hamburger_Cashew_SystemTrayPanel_Menu_1sm.jpg


KDE_Hamburger_Cashew_SystemTrayPanel_Menu_2sm.jpg


KDE_Hamburger_Cashew_SystemTrayPanel_Menu_3sm.jpg
Phd21: Mint KDE 17.3 & 18.2, 64-bit Awesome OS, Ancient Dell OptiPlex 780 Core2Duo E8400 3GHz,3gb Ram,160gb hdd, Video: Intel 4 Graphics, DVD Lightscribe. Why I use KDE?:https://opensource.com/life/15/4/9-reasons-to-use-kde

User avatar
minitux
Level 5
Level 5
Posts: 776
Joined: Tue Sep 12, 2017 10:05 am

Re: 'Default' menu widget stuck plasma desktop

Postby minitux » Sun Sep 17, 2017 1:02 pm

I think you mean this

Image

Rigth clic on desktop --> configure desktop -->adjustments and uncheck this and apply-->ok
Image
Sorry for my English, is not my language

When you ask for support, put the output of inxi -Fxz

jimmer
Level 1
Level 1
Posts: 35
Joined: Wed Sep 13, 2017 9:58 am

Re: 'Default' menu widget stuck plasma desktop

Postby jimmer » Sun Sep 17, 2017 1:11 pm

Minitux, thank you, it was the desktop toolbox

having just reinstalled 18.2 kde, it didn't look like that last tiem, and i managed to get rid of it straight away.

also, this time it didn't seem to be funtioning properly, had not tools in it. anyway, great

User avatar
minitux
Level 5
Level 5
Posts: 776
Joined: Tue Sep 12, 2017 10:05 am

Re: [Solved] 'Default' menu widget stuck plasma desktop

Postby minitux » Sun Sep 17, 2017 3:41 pm

jimmer wrote:Minitux, thank you, it was the desktop toolbox


Good :D
Sorry for my English, is not my language

When you ask for support, put the output of inxi -Fxz


Return to “KDE”