Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint Menu!

Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
pedal2themedal
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Sun Jul 03, 2011 8:33 pm

Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint Menu!

Post by pedal2themedal »

As the title states, I am running mint 11 katya, and I am using KDE, I love KDE except for the crappy menu that it has. What I want to do is use the stock Mint Menu that is in Mint 11 as it is phenomenal. How do I achieve this goal? And if I can't do that, then how do I get snapping windows ie, aero snap, using Xfce since it is in Compiz, and you can't run both. Thanks, Robert

User avatar
tdockery97
Level 14
Level 14
Posts: 5065
Joined: Sun Jan 10, 2010 8:54 am
Location: Mt. Angel, Oregon

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by tdockery97 »

As for the first part of your post, I'm afraid you may not be able to run Mint Menu in KDE. Mint Menu is a gnome applet, and KDE uses plasma widgets. I would think that if it was possible Boo would have put the Mint Menu in Mint KDE. Lancelot Launcher that is default in Mint KDE is quite similar in appearance to Mint Menu.
Mint Cinnamon 19.3

User avatar
Elisa
Level 6
Level 6
Posts: 1360
Joined: Wed Aug 18, 2010 6:46 am

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by Elisa »

IMHO, the Mint menu would be possible with python stuff, but as Mr. Tdockery97 mentioned, it's on Mint Dev Crew ~ Boo who could set it.
Linux/Unix is about freedom, Windows about slavery.

md5 / sha1 check [how-to for NEWBIES] :idea:

Score: 43 I have some hippie in me. Cool, man 8)
Take the elitemrp.net "Are you a Hippie?" Test

fraxinus_63
Level 4
Level 4
Posts: 219
Joined: Fri Jan 01, 2010 2:25 pm

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by fraxinus_63 »

I sympathise about MintMenu. I have used lots of distros over the years and for me it is the best of it's kind I have come across. It would be great to have it as a signature feature in all Mint editions - but so far as I know the excellent KDE Edition is the work of just one man. Perhaps he needs more community support if this is to be achieved?

nat101
Level 1
Level 1
Posts: 13
Joined: Mon May 03, 2010 8:01 pm

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by nat101 »

I was about to ask if this is possible (KDE on top of Katya) without losing the optimization (codecs, samba,...) specific to this wonderful Mint distro.
Also, how is this done? Using the pkg manager I don't see ONE option to install the KDE desktop, rather tons of KDE pkgs and programs.

Thank you much.
nat

User avatar
tdockery97
Level 14
Level 14
Posts: 5065
Joined: Sun Jan 10, 2010 8:54 am
Location: Mt. Angel, Oregon

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by tdockery97 »

I just turned my Mint 11 Katya Gnome into KDE today. You need to install kde-standard with Package Manager. Then it's just a matter of tweaking it and setting it up the way you want. I removed nautilus, which removes gnome-session and a lot of other gnome stuff. So far it's working great. Here's a screenshot. You can see the inxi -S printout in Konsole showing it's KDE 4.6.2 on Mint 11 Katya:

Image
Mint Cinnamon 19.3

pedal2themedal
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Sun Jul 03, 2011 8:33 pm

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by pedal2themedal »

What I ended up doing is installing the regular mint 11, disabled the gnome panels, and set up AWN to be my taskbar, and they have an applet to use the mint menu and it looks a TON better than any other panel.

nat101
Level 1
Level 1
Posts: 13
Joined: Mon May 03, 2010 8:01 pm

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by nat101 »

Thanks for the reply re KDE.
Also, I never heard of AWN. Might be worth a try.
Thanks
nat

User avatar
Andrew33
Level 4
Level 4
Posts: 462
Joined: Fri Mar 26, 2010 12:58 pm
Location: Maple Heights, Ohio Republic USA
Contact:

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by Andrew33 »

tdockery:

If you really wanted to go with a full kde environment, install the kde-full package then take out (uninstall) gdm3 or gdm whichever one you have and also take out (uninstall) the gdm session bin, then you'll have a full kde desktop....that's my take in that...if it helps


Cheers
Andrew

nat101
Level 1
Level 1
Posts: 13
Joined: Mon May 03, 2010 8:01 pm

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by nat101 »

andrew5859 wrote:tdockery:

If you really wanted to go with a full kde environment, install the kde-full package then take out (uninstall) gdm3 or gdm whichever one you have and also take out (uninstall) the gdm session bin, then you'll have a full kde desktop....that's my take in that...if it helps

Cheers
Andrew
Do I need to add another repos? I tried kde-standard, and it couldn't fulfill most of the required dependencies.
I tried to enable backport repos to no avail.

Tnx
nat

User avatar
Andrew33
Level 4
Level 4
Posts: 462
Joined: Fri Mar 26, 2010 12:58 pm
Location: Maple Heights, Ohio Republic USA
Contact:

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by Andrew33 »

nat101 wrote:
andrew5859 wrote:tdockery:

If you really wanted to go with a full kde environment, install the kde-full package then take out (uninstall) gdm3 or gdm whichever one you have and also take out (uninstall) the gdm session bin, then you'll have a full kde desktop....that's my take in that...if it helps

Cheers
Andrew
Do I need to add another repos? I tried kde-standard, and it couldn't fulfill most of the required dependencies.
I tried to enable backport repos to no avail.

Tnx
nat

Hey nat;

Try adding these two ppa's to your repository list through terminal commands "sudo" add-apt-repository ppa:kubuntu-ppa/ppa
add-apt-repository ppa:kubuntu-ppa/backports....without the quotaion marks...let me know if it helps.

Cheers
Andrew

nat101
Level 1
Level 1
Posts: 13
Joined: Mon May 03, 2010 8:01 pm

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by nat101 »

Thanks Andrew!

The first one did the trick. I didn't need to add the backports.

nat

Arran
Level 4
Level 4
Posts: 213
Joined: Sat Jul 30, 2011 4:24 am

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by Arran »

pedal2themedal wrote:As the title states, I am running mint 11 katya
Where can I download the Mint11 Katya W/KDE version? I did not find the KDE version on your website, only the version 10.
Thanks for your responses.
Best greetings from Scotlands nicest Holiday Isle
Arran

OS: Mint xfce, Graphic: Nvidia 4800-GS, Monitor: HP ZR30w (2550x1600 px), «Broadband» Ø 50kib/sec!!!

AlbertP
Level 16
Level 16
Posts: 6719
Joined: Sun Jan 30, 2011 12:38 pm
Location: Utrecht, The Netherlands

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by AlbertP »

You can add KDE yourself to the Gnome version, but you'll get a strange KDE/Gnome mix in your menu. The Mint 11 KDE version is still in development.
Registered Linux User #528502
Image
Feel free to correct me if I'm trying to write in Spanish, French or German.

Arran
Level 4
Level 4
Posts: 213
Joined: Sat Jul 30, 2011 4:24 am

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by Arran »

Thanks. Will it take long?
Best greetings from Scotlands nicest Holiday Isle
Arran

OS: Mint xfce, Graphic: Nvidia 4800-GS, Monitor: HP ZR30w (2550x1600 px), «Broadband» Ø 50kib/sec!!!

HardyH
Level 2
Level 2
Posts: 76
Joined: Wed Aug 03, 2011 7:02 pm

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by HardyH »

Arran wrote:
pedal2themedal wrote:As the title states, I am running mint 11 katya
Where can I download the Mint11 Katya W/KDE version? I did not find the KDE version on your website, only the version 10.
Thanks for your responses.
I just took Mint 11 LXDE , installed the kde-full package on it to avoid any KDE/Gnome mixups, tweaked the menus and icons a little and ended up with this:
Image.
Works nice and I noticed that it takes much less system ressources than any Gnome 2 based system I have ever used in the past couple of years.

H.

solna
Level 1
Level 1
Posts: 16
Joined: Mon May 03, 2010 12:45 am

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by solna »

Arran wrote:
pedal2themedal wrote:As the title states, I am running mint 11 katya
Where can I download the Mint11 Katya W/KDE version? I did not find the KDE version on your website, only the version 10.
Thanks for your responses.
a lot of us that want to use KDE with current-generation mint(katya) are running generic KDE right now. takes about an hour to install with your software manager, or you can go the sudo apt-get route but it's the same time-frame.

it's nice. snappy, very responsive and *really* full featured. the menu is a little obtuse compared to katya-gnome, but it's hardly an abomination, just laid out a lot differently.

i'm really liking the plasma shell, so it'll be interesting to see the direction the KDE edition rolls towards. i admit the idea of going debian is interesting(though i'm not so hot on having to do a full backup and reinstall of some of the bigger stuff on my machine, but whatcha gonna do?

Arran
Level 4
Level 4
Posts: 213
Joined: Sat Jul 30, 2011 4:24 am

Re: Running Mint 11 Katya W/ KDE, and want to use the Mint M

Post by Arran »

Hello

Thanks for the two responses.

I decided to stay with Kubuntu and evaluate Mint in a year again. I am actually not looking for a program which I have to tweek or use the console to much. So, I might come back to Mint.
Best greetings from Scotlands nicest Holiday Isle
Arran

OS: Mint xfce, Graphic: Nvidia 4800-GS, Monitor: HP ZR30w (2550x1600 px), «Broadband» Ø 50kib/sec!!!

Post Reply

Return to “KDE”