<SOLVED (sort of)> Cant add anything to repository! HELP!

Forum rules
Before you post please read how to get help
User avatar
lwfitz
Level 1
Level 1
Posts: 17
Joined: Wed Nov 09, 2011 5:42 pm
Location: Monrovia, CA

<SOLVED (sort of)> Cant add anything to repository! HELP!

Postby lwfitz » Tue Nov 15, 2011 5:17 am

Hi Im running Mint 11 x64 KDE Vanilla and have been able to get everything else working and stable except this. When I tried to add Plymouth theme manager to my repository with this:

Code: Select all

  sudo apt-add-repository ppa:mefrio-g/plymouthmanager


I get this error:

Code: Select all

 Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/apt-add-repository", line 60, in <module>
    sp = SoftwareProperties()
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/softwareproperties/SoftwareProperties.py", line 90, in __init__
    self.reload_sourceslist()
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/softwareproperties/SoftwareProperties.py", line 538, in reload_sourceslist
    self.distro.get_sources(self.sourceslist)   
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/aptsources/distro.py", line 91, in get_sources
    raise NoDistroTemplateException("Error: could not find a "
aptsources.distro.NoDistroTemplateException: Error: could not find a distribution template
 


I really hope someone can help me with this so I can stop pulling my hair out.......... theres not much left :D Thanks in advance for the help!
Last edited by lwfitz on Fri Nov 18, 2011 3:36 am, edited 2 times in total.
The quieter you are the more you can hear............

Linux Mint 11 Katya KDE Vanilla x64

Dell N7010, 500gb Seagate hybrid drive, i5 @ 2.53ghz, 8gb ddr3, ATi Radeon HD 5470 1GB

zerozero
Level 16
Level 16
Posts: 6514
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: Cant add anything to repository! HELP!

Postby zerozero » Tue Nov 15, 2011 8:11 am

try with

Code: Select all

sudo add-apt-repository

and let us know
Image

[ bliss of ignorance ]

User avatar
lwfitz
Level 1
Level 1
Posts: 17
Joined: Wed Nov 09, 2011 5:42 pm
Location: Monrovia, CA

Re: Cant add anything to repository! HELP!

Postby lwfitz » Tue Nov 15, 2011 3:00 pm

zerozero wrote:try with

Code: Select all

sudo add-apt-repository

and let us know


Thank you for the quick response, but unfortunately no luck. This is the error I get

Code: Select all

Error: need a repository as argument
 
The quieter you are the more you can hear............

Linux Mint 11 Katya KDE Vanilla x64

Dell N7010, 500gb Seagate hybrid drive, i5 @ 2.53ghz, 8gb ddr3, ATi Radeon HD 5470 1GB

User avatar
lwfitz
Level 1
Level 1
Posts: 17
Joined: Wed Nov 09, 2011 5:42 pm
Location: Monrovia, CA

Re: Cant add anything to repository! HELP!

Postby lwfitz » Tue Nov 15, 2011 8:00 pm

Im sort of at a loss with this one. I guess I can reinstall Mint if it looks like maybe I screwed something up somewhere but Im hoping not to do that.
The quieter you are the more you can hear............

Linux Mint 11 Katya KDE Vanilla x64

Dell N7010, 500gb Seagate hybrid drive, i5 @ 2.53ghz, 8gb ddr3, ATi Radeon HD 5470 1GB

zerozero
Level 16
Level 16
Posts: 6514
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: Cant add anything to repository! HELP!

Postby zerozero » Tue Nov 15, 2011 8:09 pm

ok, i should have been more explicit;
- you were trying this

Code: Select all

sudo apt-add-repository ppa:mefrio-g/plymouthmanager

and was not working
i gave you this

Code: Select all

sudo add-apt-repository

as a possible solution, but you need the ppa there, that is just a correction for the first part of the command (that was wrong)

now, try this bellow

Code: Select all

sudo add-apt-repository ppa:mefrio-g/plymouthmanager
Image

[ bliss of ignorance ]

User avatar
lwfitz
Level 1
Level 1
Posts: 17
Joined: Wed Nov 09, 2011 5:42 pm
Location: Monrovia, CA

Re: Cant add anything to repository! HELP!

Postby lwfitz » Wed Nov 16, 2011 1:11 am

zerozero wrote:ok, i should have been more explicit;
- you were trying this

Code: Select all

sudo apt-add-repository ppa:mefrio-g/plymouthmanager

and was not working
i gave you this

Code: Select all

sudo add-apt-repository

as a possible solution, but you need the ppa there, that is just a correction for the first part of the command (that was wrong)

now, try this bellow

Code: Select all

sudo add-apt-repository ppa:mefrio-g/plymouthmanager


Oh crap........... lol oops yeah I shouldve caught that. Im not totally brain dead I swear :oops:.
So I tried it and got the same error

Code: Select all

raceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/add-apt-repository", line 60, in <module>
    sp = SoftwareProperties()
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/softwareproperties/SoftwareProperties.py", line 90, in __init__
    self.reload_sourceslist()
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/softwareproperties/SoftwareProperties.py", line 538, in reload_sourceslist
    self.distro.get_sources(self.sourceslist)   
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/aptsources/distro.py", line 91, in get_sources
    raise NoDistroTemplateException("Error: could not find a "
aptsources.distro.NoDistroTemplateException: Error: could not find a distribution template


Like I said I can just reinstall if it comes to that but Id prefer not to and also to know how to fix it incase it happens with the next install. Also I guess I should tell you that this ppa has worked in the past so I know its good.
The quieter you are the more you can hear............

Linux Mint 11 Katya KDE Vanilla x64

Dell N7010, 500gb Seagate hybrid drive, i5 @ 2.53ghz, 8gb ddr3, ATi Radeon HD 5470 1GB

User avatar
lwfitz
Level 1
Level 1
Posts: 17
Joined: Wed Nov 09, 2011 5:42 pm
Location: Monrovia, CA

Re: Cant add anything to repository! HELP!

Postby lwfitz » Wed Nov 16, 2011 4:59 am

Figured it out! Apparently I removed to much when I was removing Gnome. I accidentally removed the mint update package.......... once I re-installed that it started working correctly. :mrgreen:
Thank you for all the help!
The quieter you are the more you can hear............

Linux Mint 11 Katya KDE Vanilla x64

Dell N7010, 500gb Seagate hybrid drive, i5 @ 2.53ghz, 8gb ddr3, ATi Radeon HD 5470 1GB

User avatar
lwfitz
Level 1
Level 1
Posts: 17
Joined: Wed Nov 09, 2011 5:42 pm
Location: Monrovia, CA

Re: Cant add anything to repository! HELP!

Postby lwfitz » Fri Nov 18, 2011 2:22 am

Ok so I marked this as solved but I guess I have one more issue that sort of related. Now I have Synaptic installed along with Mint update but Id prefer not to use Synaptic Id rather use adept. If I remove synaptic it also removes Mint update and then I get the not distro template error. So my question is how would I get rid of synaptic and use adept without getting that error?
The quieter you are the more you can hear............

Linux Mint 11 Katya KDE Vanilla x64

Dell N7010, 500gb Seagate hybrid drive, i5 @ 2.53ghz, 8gb ddr3, ATi Radeon HD 5470 1GB

doublet30
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Thu Aug 09, 2012 2:07 am

Re: <SOLVED (sort of)> Cant add anything to repository! HELP

Postby doublet30 » Thu Aug 09, 2012 2:23 am

The error regarding distribution template is refering to the file "/etc/lsb-release" It should read something like...

DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=11.10
DISTRIB_CODENAME=oneiric
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 11.10"

The ubuntu version depends on the version of mint you are using. You should be able to change the DISTRIB_DESCRIPTION to change the name of the OS during grub boot but you can't change the rest without breaking the source.list distribution template.

mookie1097
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Mon Aug 25, 2014 3:13 pm

Re: <SOLVED (sort of)> Cant add anything to repository! HELP

Postby mookie1097 » Mon Aug 25, 2014 3:17 pm

Changing

Code: Select all

DISTRIB_ID=LinuxMint
DISTRIB_RELEASE=17
DISTRIB_CODENAME=qiana
DISTRIB_DESCRIPTION="Linux Mint 17 Qiana"

to

Code: Select all

DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=14.04
DISTRIB_CODENAME=trusty
DISTRIB_DESCRIPTION="Linux Mint 17 Qiana"

solved my distribution template problem. I didn't have to change the description.

farvardin
Level 1
Level 1
Posts: 9
Joined: Sat Dec 29, 2012 4:40 am

Re: <SOLVED (sort of)> Cant add anything to repository! HELP

Postby farvardin » Sat Sep 19, 2015 5:17 am

I can confirm this bug. On 3 different linux mint installation I got this error when for example installing kxstudio: http://kxstudio.linuxaudio.org/Repositories

Probably linux mint should declare itself into being ubuntu


Return to “KDE”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests