[Solved] Compton and Mint Themes

Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
venco
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Mon Apr 15, 2013 10:43 am

[Solved] Compton and Mint Themes

Post by venco » Fri Oct 18, 2019 11:31 am

I switched the window management to Xfwm4 + Compton .

When i use MintX themes some program windows (catfish , disks ,disk usage analyzer , logs ...and probably others )
have red border . See picture below :

Image

And if i use MintY and another themes the red border disapears . The picture below

Image

And my question is - How to fix MintX theme
Last edited by venco on Sat Oct 26, 2019 3:31 pm, edited 1 time in total.

User avatar
karlchen
Level 20
Level 20
Posts: 11408
Joined: Sat Dec 31, 2011 7:21 am
Location: Germany

Re: Compton and Mint Themes

Post by karlchen » Fri Oct 18, 2019 4:30 pm

Hi, venco.

I use the combination of xfwm4 + compton on a few Linux Mint xfce systems as well, Linux Mint xfce 18.1 + 19.1 + 19.2. But I have not noted any red borders.
It would be helpful, if you could post the terminal output which the commandline inxi -Fxz generates.

Best regards,
Karl
Image
Linux Mint 19.2 32-bit xfce Desktop, Total Commander 9.22a 32-bit
Haß gleicht einer Krankheit, dem Miserere, wo man vorne herausgibt, was eigentlich hinten wegsollte. (Goethe)

venco
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Mon Apr 15, 2013 10:43 am

Re: Compton and Mint Themes

Post by venco » Fri Oct 18, 2019 5:40 pm

As i wrote in th first post the red borders appear with the theme MintX
(and it's deerivatives mintX - blu , red , etc.)

The question is - How to fix MintX theme

Code: Select all

System:    Host: venco Kernel: 4.15.0-54-generic x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 7.4.0 
           Desktop: Xfce 4.12.3 Distro: Linux Mint 19.2 Tina base: Ubuntu 18.04 bionic 
Machine:   Type: Desktop Mobo: ECS model: G41T-R3 v: 1.0 serial: <filter> 
           BIOS: American Megatrends v: 080015 date: 04/07/2010 
CPU:       Topology: Dual Core model: Pentium E5700 bits: 64 type: MCP arch: Penryn rev: A 
           L2 cache: 2048 KiB 
           flags: lm nx pae sse sse2 sse3 ssse3 vmx bogomips: 11969 
           Speed: 1197 MHz min/max: 1203/3003 MHz Core speeds (MHz): 1: 1197 2: 1197 
Graphics:  Device-1: Intel 4 Series Integrated Graphics vendor: Elite Systems driver: i915 
           v: kernel bus ID: 00:02.0 
           Display: x11 server: X.Org 1.19.6 driver: intel resolution: 1680x1050~60Hz 
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel G41 v: 2.1 Mesa 19.0.8 direct render: Yes 
Audio:     Device-1: Intel NM10/ICH7 Family High Definition Audio vendor: Elite Systems 
           driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 00:1b.0 
           Device-2: Intel type: USB driver: hid-generic,snd-usb-audio,usbhid bus ID: 3-2:2 
           Sound Server: ALSA v: k4.15.0-54-generic 
Network:   Device-1: JMicron JMC260 PCI Express Fast Ethernet driver: jme v: 1.0.8 port: d800 
           bus ID: 02:00.0 
           IF: ens34 state: down mac: <filter> 
           Device-2: Realtek RTL-8100/8101L/8139 PCI Fast Ethernet Adapter driver: 8139too 
           v: 0.9.28 port: e800 bus ID: 03:04.0 
           IF: enp3s4 state: unknown speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter> 
Drives:    Local Storage: total: 619.15 GiB used: 11.81 GiB (1.9%) 
           ID-1: /dev/sda vendor: Hitachi model: HDS722516VLAT80 size: 153.39 GiB 
           ID-2: /dev/sdb vendor: Western Digital model: WD5000AADS-00S9B0 size: 465.76 GiB 
Partition: ID-1: / size: 29.48 GiB used: 8.37 GiB (28.4%) fs: ext4 dev: /dev/sdb2 
           ID-2: /boot size: 503.9 MiB used: 75.6 MiB (15.0%) fs: ext2 dev: /dev/sdb1 
           ID-3: /home size: 15.75 GiB used: 3.37 GiB (21.4%) fs: ext4 dev: /dev/sdb5 
           ID-4: swap-1 size: 1.56 GiB used: 0 KiB (0.0%) fs: swap dev: /dev/sdb7 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 30.0 C mobo: N/A 
           Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:      Processes: 162 Uptime: 1m Memory: 5.70 GiB used: 749.9 MiB (12.9%) Init: systemd 
           runlevel: 5 Compilers: gcc: 7.4.0 Shell: bash v: 4.4.20 inxi: 3.0.32 

User avatar
karlchen
Level 20
Level 20
Posts: 11408
Joined: Sat Dec 31, 2011 7:21 am
Location: Germany

Re: Compton and Mint Themes

Post by karlchen » Sat Oct 19, 2019 3:39 pm

Mint-X Theme here on Mint 19.2 xfce: black borders, not red. Is this what you expected?

Image

By the way, some application windows will have no borders, e.g. gnome-system-log, gnome-calculator, very likely a few more.

Image

Code: Select all

karl@paulchen:~$ inxi -Fxz
System:    Host: paulchen Kernel: 4.15.0-65-generic i686 bits: 32 compiler: gcc v: 7.4.0 Desktop: Xfce 4.12.3 
           Distro: Linux Mint 19.2 Tina base: Ubuntu 18.04 bionic 
Machine:   Type: Laptop System: Acer product: AOD260 v: V1.08_Vodafone serial: <filter> 
           Mobo: Acer model: AOD260 v: V1.08_Vodafone serial: <filter> BIOS: Acer v: 1.08_Vodafone date: 06/29/2010 
Battery:   ID-1: BAT0 charge: 15.5 Wh condition: 15.5/48.8 Wh (32%) model: SANYO AL10B31 status: Full 
CPU:       Topology: Single Core model: Intel Atom N450 bits: 64 type: MT arch: Bonnell rev: A L2 cache: 512 KiB 
           flags: lm nx pae sse sse2 sse3 ssse3 bogomips: 6650 
           Speed: 1265 MHz min/max: 1000/1666 MHz Core speeds (MHz): 1: 1588 2: 1502 
Graphics:  Device-1: Intel Atom Processor D4xx/D5xx/N4xx/N5xx Integrated Graphics vendor: Acer Incorporated ALI driver: i915 
           v: kernel bus ID: 00:02.0 
           Display: x11 server: X.Org 1.19.6 driver: intel unloaded: fbdev,modesetting,vesa resolution: 1024x600~60Hz 
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel Pineview M x86/MMX/SSE2 v: 1.4 Mesa 19.0.8 direct render: Yes 
Audio:     Device-1: Intel NM10/ICH7 Family High Definition Audio vendor: Acer Incorporated ALI driver: snd_hda_intel 
           v: kernel bus ID: 00:1b.0 
           Sound Server: ALSA v: k4.15.0-65-generic 
Network:   Device-1: Qualcomm Atheros AR8132 Fast Ethernet vendor: Acer Incorporated ALI driver: atl1c v: 1.0.1.1-NAPI 
           port: 5000 bus ID: 01:00.0 
           IF: enp1s0 state: down mac: <filter> 
           Device-2: Broadcom and subsidiaries BCM4313 802.11bgn Wireless Network Adapter driver: wl v: kernel port: 5000 
           bus ID: 02:00.0 
           IF: wlp2s0 state: up mac: <filter> 
Drives:    Local Storage: total: 232.89 GiB used: 9.50 GiB (4.1%) 
           ID-1: /dev/sda vendor: Toshiba model: MK2565GSX size: 232.89 GiB 
Partition: ID-1: / size: 69.01 GiB used: 9.38 GiB (13.6%) fs: ext4 dev: /dev/sda5 
           ID-2: swap-1 size: 2.00 GiB used: 116.2 MiB (5.7%) fs: swap dev: /dev/sda3 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 47.0 C mobo: N/A 
           Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:      Processes: 173 Uptime: 47m Memory: 922.7 MiB used: 426.7 MiB (46.2%) Init: systemd runlevel: 5 Compilers: 
           gcc: 7.4.0 Shell: bash v: 4.4.20 inxi: 3.0.36 
karl@paulchen:~$ 
Image
Linux Mint 19.2 32-bit xfce Desktop, Total Commander 9.22a 32-bit
Haß gleicht einer Krankheit, dem Miserere, wo man vorne herausgibt, was eigentlich hinten wegsollte. (Goethe)

venco
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Mon Apr 15, 2013 10:43 am

Compton and Mint Themes

Post by venco » Sat Oct 26, 2019 3:29 pm

Apparently there is not a problem with mintX theme. It is an unsuitable configuration in compton.conf.
I found good working configuration in Manjaro forums -
https://wiki.manjaro.org/index.php?titl ... ce_in_Xfce
added some effects and now everything is fine :
Image
https://postimg.cc/SjCR42Sm

Post Reply

Return to “Xfce”