Rx560 No HDMI sound

Screen resolution, 3D Acceleration, nVidia, ATI
Forum rules
Before you post please read this
Post Reply
Tonyprzit
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Wed Feb 07, 2018 8:15 pm

Rx560 No HDMI sound

Post by Tonyprzit » Wed Feb 07, 2018 10:21 pm

Hi I am new to linux. I installed mint 18.3 on a computer i built. amd 7 1700x. asrock 370, 16gb ram. Radeon Rx 560.
I installed windows 10, mint 18.3 and Kali 2017.3. I cant get any sound out of the HDMI connected to a tv. The sound comes out fine on windows 10. I have removed and reinstall the gpu drivers but nothing. Could someone help me?
Thank you
Tony

Citizen229
Level 5
Level 5
Posts: 736
Joined: Fri Nov 04, 2016 12:09 pm
Location: NW Ohio

Re: Rx560 No HDMI sound

Post by Citizen229 » Wed Feb 07, 2018 10:29 pm

sound icon on task bar>click settings>click output devices>change to HDMI
Folding@home Project
Team Linux Mint-76140
PM for info on how you can help. Or visit viewtopic.php?f=58&t=243792
Seeking GPU's, i5/7/9's , Ryzens.

Tonyprzit
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Wed Feb 07, 2018 8:15 pm

Re: Rx560 No HDMI sound

Post by Tonyprzit » Wed Feb 07, 2018 10:36 pm

I did, Output is set to Hdmi. but no sound.

Citizen229
Level 5
Level 5
Posts: 736
Joined: Fri Nov 04, 2016 12:09 pm
Location: NW Ohio

Re: Rx560 No HDMI sound

Post by Citizen229 » Sat Feb 10, 2018 3:51 am

Also in the sound settings you will get an output device for each software that uses sound. Firefox, media player, VLC, etc. They will each have their own independant hdmi selector. It will only be available with the software running.
Folding@home Project
Team Linux Mint-76140
PM for info on how you can help. Or visit viewtopic.php?f=58&t=243792
Seeking GPU's, i5/7/9's , Ryzens.

Tonyprzit
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Wed Feb 07, 2018 8:15 pm

Re: Rx560 No HDMI sound

Post by Tonyprzit » Mon Feb 12, 2018 1:58 am

Thank you for the reply.
I looked at the application tab in the sound settings. I see the application at 100% sound but no options for output.
am I missing software?

jumanji
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Tue Jan 26, 2010 3:34 pm

Re: Rx560 No HDMI sound

Post by jumanji » Mon Feb 19, 2018 6:11 am

Hi all...

I have an Radeon RX 560, no sound on HDMI no matter what, I also have a old Radeon HD 5770 and sound works over hdmi without problems.. (This is on Linux Mint 18.0 to 18.3, Ubuntu 16.04.x...)

Post Reply

Return to “Graphic Cards & Monitors”