LG 34um67 Monitor Not Recognized

Screen resolution, 3D Acceleration, nVidia, ATI
Forum rules
Before you post please read this
Post Reply
tabibmadrid
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Sun Feb 18, 2018 10:58 pm

LG 34um67 Monitor Not Recognized

Post by tabibmadrid » Sun Feb 18, 2018 11:02 pm

Just bought a new LG 34um67 monitor and it is not being recognized by Linux Mint. The monitor is connected via HDMI cable and is recognized by Windows 10 and able to use full resolution. On Linux Mint, under display settings, the monitor shows as "Goldstar Company Ltd 34' HDMI-0" and maximum resolution of 1920x1080. Please tell me how to get my monitor to full resolution of 2560 x 1080.

User avatar
catweazel
Level 17
Level 17
Posts: 7084
Joined: Fri Oct 12, 2012 9:44 pm
Location: Australian Antarctic Territory

Re: LG 34um67 Monitor Not Recognized

Post by catweazel » Mon Feb 19, 2018 12:39 am

Please post the output of this terminal command:

Code: Select all

inxi -Fxz
Enclose the results in code markers "</>", which you can select from the mini toolbar above the textbox where you type your reply.
¡uʍop ǝpısdn sı buıɥʇʎɹǝʌǝ os ɐıןɐɹʇsnɐ ɯoɹɟ ɯ,ı

tabibmadrid
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Sun Feb 18, 2018 10:58 pm

Re: LG 34um67 Monitor Not Recognized

Post by tabibmadrid » Tue Feb 20, 2018 10:26 pm

catweazel wrote:
Mon Feb 19, 2018 12:39 am
Please post the output of this terminal command:

Code: Select all

inxi -Fxz
Enclose the results in code markers "</>", which you can select from the mini toolbar above the textbox where you type your reply.

Code: Select all

System:    Host: user-480t Kernel: 4.13.0-32-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: Cinnamon 3.4.6 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3)
           Distro: Linux Mint 18.2 Sonya
Machine:   System: Hewlett-Packard product: HP PAVILION HPE_480t
           Mobo: PEGATRON model: 2A86 v: 1.04E01
           Bios: American Megatrends v: 6.10 date: 09/16/2010
CPU:       Quad core Intel Core i7 930 (-HT-MCP-) cache: 8192 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 22343
           clock speeds: max: 2801 MHz 1: 1600 MHz 2: 1600 MHz 3: 1733 MHz
           4: 1867 MHz 5: 1600 MHz 6: 1600 MHz 7: 1733 MHz 8: 1600 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Redwood PRO [Radeon HD 5550/5570/5630/6510/6610/7570]
           bus-ID: 07:00.0
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1920x1080@60.00hz
           GLX Renderer: AMD REDWOOD (DRM 2.50.0 / 4.13.0-32-generic, LLVM 5.0.0)
           GLX Version: 3.0 Mesa 17.2.8 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card-1 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Redwood HDMI Audio [Radeon HD 5000 Series]
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 07:00.1
           Card-2 Intel 82801JI (ICH10 Family) HD Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Card-3 Microsoft LifeCam Cinema driver: USB Audio usb-ID: 001-004
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.13.0-32-generic
Network:   Card-1: Intel 82567V-2 Gigabit Network Connection
           driver: e1000e v: 3.2.6-k port: a080 bus-ID: 00:19.0
           IF: enp0s25 state: down mac: <filter>
           Card-2: Qualcomm Atheros AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express)
           driver: ath9k bus-ID: 08:00.0
           IF: wlp8s0 state: up mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 3000.6GB (27.2% used)
           ID-1: /dev/sda model: WDC_WD15EADS size: 1500.3GB
           ID-2: /dev/sdb model: ST31500341AS size: 1500.3GB
Partition: ID-1: / size: 32G used: 12G (40%) fs: ext4 dev: /dev/sda6
           ID-2: swap-1 size: 6.00GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda5
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 51.0C mobo: N/A gpu: 55.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 275 Uptime: 3 min Memory: 1214.8/16031.4MB
           Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
           Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35 

User avatar
AndyMH
Level 5
Level 5
Posts: 579
Joined: Fri Mar 04, 2016 5:23 pm
Location: Wiltshire

Re: LG 34um67 Monitor Not Recognized

Post by AndyMH » Tue Feb 20, 2018 10:47 pm

Just a thought, can you connect via displayport to HDMI instead of HDMI to HDMI? I've got an LG widescreen running off a Thinkpad T430 with no problems at 2560x1080 with mint 18.3, monitor connected displayport to HDMI.
Homebrew i5-8400+GTX1080 Cinnamon 19, Thinkpad T430 i7-3632 Cinnamon 18.3, Thinkpad T420 Cinnamon 18.3, Thinkpad T410 Cinnamon 17.3, Thinkpad T60 19.0 Mate

tabibmadrid
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Sun Feb 18, 2018 10:58 pm

Re: LG 34um67 Monitor Not Recognized

Post by tabibmadrid » Thu Feb 22, 2018 10:20 pm

AndyMH wrote:
Tue Feb 20, 2018 10:47 pm
Just a thought, can you connect via displayport to HDMI instead of HDMI to HDMI? I've got an LG widescreen running off a Thinkpad T430 with no problems at 2560x1080 with mint 18.3, monitor connected displayport to HDMI.
I don't have that cable in my house. Looks like I need to buy a special cable to get Mint running.

Post Reply

Return to “Graphics Cards & Monitors”