Linux Mint 18.3 Switch GPU between Intel and Nvidia

Screen resolution, 3D Acceleration, nVidia, ATI
Forum rules
Before you post please read this
Post Reply
rr92
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Tue Dec 03, 2013 4:42 am

Linux Mint 18.3 Switch GPU between Intel and Nvidia

Post by rr92 » Mon Feb 26, 2018 6:48 pm

Hello all, I am trying to switch GPU between Nvidia and Intel but it doesn’t works. (I did on nvidia x server setting)
When I switch my GPU to Intel and try to reboot the laptop never shutdown. I added to the blacklist the nouveau.
Another thing that I try is updated kernel to 4.13

This is my inxi -Fxz output command:

Code: Select all

System:    Host: rober-GL62M-7RDX Kernel: 4.13.0-36-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: Cinnamon 3.6.7 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3)
           Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine:   Mobo: Micro-Star model: MS-16J9 v: REV:1.0
           Bios: American Megatrends v: E16J9IMS.31C date: 10/24/2017
CPU:       Quad core Intel Core i7-7700HQ (-HT-MCP-) cache: 6144 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 22464
           clock speeds: max: 3800 MHz 1: 2800 MHz 2: 2800 MHz 3: 2800 MHz
           4: 2800 MHz 5: 2800 MHz 6: 2800 MHz 7: 2800 MHz 8: 2800 MHz
Graphics:  Card-1: Intel Device 591b bus-ID: 00:02.0
           Card-2: NVIDIA Device 1c8d bus-ID: 01:00.0
           Display Server: X.Org 1.18.4 driver: nvidia
           Resolution: 1920x1080@60.01hz
           GLX Renderer: GeForce GTX 1050/PCIe/SSE2
           GLX Version: 4.5.0 NVIDIA 384.111 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel Device a171 driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1f.3
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.13.0-36-generic
Network:   Card-1: Intel Device 24fb driver: iwlwifi bus-ID: 02:00.0
           IF: wlp2s0 state: down mac: <filter>
           Card-2: Qualcomm Atheros QCA8171 Gigabit Ethernet
           driver: alx port: d000 bus-ID: 03:00.0
           IF: enp3s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 1256.3GB (0.9% used)
           ID-1: /dev/sda model: TOSHIBA_THNSNJ25 size: 256.1GB
           ID-2: /dev/sdb model: HGST_HTS541010B7 size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 106G used: 6.9G (7%) fs: ext4 dev: /dev/sda5
           ID-2: /home size: 446G used: 365M (1%) fs: ext4 dev: /dev/sdb3
           ID-3: swap-1 size: 4.10GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda6
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 54.0C mobo: 27.8C gpu: 0.0:43C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 238 Uptime: 26 min Memory: 1160.5/7896.8MB
           Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
           Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35 [/c]
Some help? Thanks.

Post Reply

Return to “Graphics Cards & Monitors”