UD-3900 for two external monitor only one works

Screen resolution, 3D Acceleration, nVidia, ATI
Forum rules
Before you post please read this
Post Reply
cailei
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Mon Apr 23, 2018 9:48 am

UD-3900 for two external monitor only one works

Post by cailei » Mon Apr 23, 2018 10:32 am

Dear all,
As a result of work, I installed Linux Mint 18.3. I use two external monitors as in WIn10 with Plugable UD-3900(https://plugable.com/products/ud-3900/). As we all know, it will work well in WIndows.
However, in LInux Mint 18.3, only one external monitor works. My monitor is Dell SE2216H(http://www.dell.com/ed/business/p/dell- ... monitor/pd).
My laptop is MSI GE62 6QD(https://www.msi.com/Laptop/GE62-6QD-Apache-Pro.html). The following is some information with terminal.

Code: Select all

cailei@cailei-GE62-6QD ~ $ lsusb -d 17e9:
Bus 002 Device 003: ID 17e9:4323 DisplayLink 
cailei@cailei-GE62-6QD ~ $ inxi -Fxz
System:    Host: cailei-GE62-6QD Kernel: 4.13.0-38-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: Cinnamon 3.6.7 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3) Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine:   System: Micro-Star product: GE62 6QD v: REV:1.0
           Mobo: Micro-Star model: MS-16J5 v: REV:0.A Bios: American Megatrends v: E16J5IMS.107 date: 10/16/2015
CPU:       Quad core Intel Core i7-6700HQ (-HT-MCP-) cache: 6144 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 20736
           clock speeds: max: 3500 MHz 1: 800 MHz 2: 800 MHz 3: 800 MHz 4: 800 MHz 5: 800 MHz 6: 800 MHz
           7: 800 MHz 8: 800 MHz
Graphics:  Card-1: Intel Skylake Integrated Graphics bus-ID: 00:02.0
           Card-2: NVIDIA GM107M [GeForce GTX 960M] bus-ID: 01:00.0
           Display Server: X.Org 1.18.4 driver: nvidia Resolution: 1920x1080@60.00hz
           GLX Renderer: GeForce GTX 960M/PCIe/SSE2 GLX Version: 4.5.0 NVIDIA 384.111 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card-1 Intel Sunrise Point-H HD Audio driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1f.3
           Card-2 DisplayLink driver: USB Audio usb-ID: 002-003
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.13.0-38-generic
Network:   Card-1: Intel Wireless 3165 driver: iwlwifi bus-ID: 02:00.0
           IF: wlp2s0 state: up mac: <filter>
           Card-2: Qualcomm Atheros Killer E2400 Gigabit Ethernet Controller
           driver: alx port: d000 bus-ID: 03:00.0
           IF: enp3s0 state: down mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 1120.2GB (2.6% used) ID-1: /dev/sda model: Samsung_SSD_850 size: 120.0GB
           ID-2: /dev/sdb model: HGST_HTS721010A9 size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 909G used: 20G (3%) fs: ext4 dev: /dev/sdb2
           ID-2: swap-1 size: 8.49GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sdb3
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 71.0C mobo: 27.8C gpu: 0.0:48C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 248 Uptime: 22 min Memory: 1506.9/7880.9MB Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
           Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35 
The problem is that only one is working.
I followed the instruction from :https://support.displaylink.com/knowled ... les/684649
The lasted version:https://support.displaylink.com/knowled ... les/684649
Can someone give me some advice bout this problem?
I was determined to give up to use windows again but I found that with linux there are many possibilites both for work and life.

Post Reply

Return to “Graphics Cards & Monitors”