Linux Mint 19 on NUC8I7HNK2 (hades canyon)

Screen resolution, 3D Acceleration, nVidia, ATI
Forum rules
Before you post please read this
Post Reply
albergriento
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Sat Sep 01, 2018 8:07 am

Linux Mint 19 on NUC8I7HNK2 (hades canyon)

Post by albergriento » Sat Sep 01, 2018 8:26 am

Hi!
I recently bougth an intel NUC8I7HNK2 and I'm having some trouble to have linux mint fully working on it.
With Linux Mint 19 works almost fine, wifi drivers, soundcard and the ports are completly working.
I'm having trouble with the graphics card. The card is an amd radeon rx vega m gl. This card is integrated with de intel CPU so the drivers (just for Windows) are avaialabe on intel website.
So I read that this chip will be suport with the kernel 4.18, but I've tried to install it with ukuu tool and the computer boot to a black screen (even booting in nomodeset). I'm currently runing on 4.15.0-33-generic and I have to boot in nomodeset, but as I don't have the GPU drivers I can't use more than one monitor and the system is running in software rendering mode.

All kind of help will be really appreciate.

Thank you for your time :)

deepakdeshp
Level 11
Level 11
Posts: 3913
Joined: Sun Aug 09, 2015 10:00 am

Re: Linux Mint 19 on NUC8I7HNK2 (hades canyon)

Post by deepakdeshp » Sun Sep 02, 2018 5:06 am

If listed in the database below, it gives the compatibility with Mint.
https://community.linuxmint.com/hardware
If I have helped you solve a problem, please add [SOLVED] to your first post title, it helps other users looking for help, and keeps the forum clean.
I am using Mint 19 Cinnamon 64 bit with AMD A8/7410 processor . Memory 8GB

albergriento
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Sat Sep 01, 2018 8:07 am

Re: Linux Mint 19 on NUC8I7HNK2 (hades canyon)

Post by albergriento » Sun Sep 30, 2018 5:47 pm

I just succeeded installing Linux Mint 19 on the nuc. I have to install manually the 4.19 kernel version and other things. I found all the info here: https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2400400
You can even run a script that is provided there and everything works fine.

Post Reply

Return to “Graphics Cards & Monitors”