Weird problem with graphics

Screen resolution, 3D Acceleration, nVidia, ATI
Forum rules
Before you post please read this
Post Reply
Cosmic47
Level 1
Level 1
Posts: 10
Joined: Fri Aug 04, 2017 5:00 pm

Weird problem with graphics

Post by Cosmic47 » Sun Sep 16, 2018 11:39 pm

Hi everyone, I've been having an issue lately where icons (such as the update or menu icons) and some text end up "chopped off" so to speak. I sometimes can't even see them anymore because they completely disappear. I have been working on Inkscape and Gimp lately and I've been encountering this more often the longer my computer remains on. It wouldn't bother me much if it didn't affect my ability to work on my projects, but it does so I'm hoping there is a fix. To be fair, my graphics card is from 2006 so I can only assume this might have something to do with it, but I'm not sure.

I'm running Linux Mint 18.1 Cinnamon 64 bit on the 4.4.0-116 Kernel. If there is a way to prevent this from happening I would really appreciate the advice.

Output of inxi -Fxz if it helps:

Code: Select all

System:    Host: Linux-iMac Kernel: 4.4.0-116-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: Cinnamon 3.2.7 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3)
           Distro: Linux Mint 18.1 Serena
Machine:   System: Apple product: iMac5 1 v: 1.0
           Mobo: Apple model: Mac-F42786A9 v: DVT
           Bios: Apple v: IM51.88Z.0090.B09.0706270921 date: 06/27/07
CPU:       Dual core Intel Core2 T7200 (-MCP-) cache: 4096 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 ssse3 vmx) bmips: 7989
           clock speeds: max: 2000 MHz 1: 1667 MHz 2: 1000 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV530/M56-P [Mobility Radeon X1600]
           bus-ID: 01:00.0
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1440x900@59.94hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on ATI RV530
           GLX Version: 2.1 Mesa 11.2.0 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.4.0-116-generic
Network:   Card-1: Marvell 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller
           driver: sky2 v: 1.30 port: 1000 bus-ID: 02:00.0
           IF: enp2s0 state: down mac: <filter>
           Card-2: Broadcom BCM4321 802.11a/b/g/n driver: wl bus-ID: 03:00.0
           IF: wls1 state: up mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 500.1GB (10.5% used)
           ID-1: /dev/sda model: ST500DM002 size: 500.1GB
Partition: ID-1: / size: 179G used: 46G (28%) fs: ext4 dev: /dev/sda5
           ID-2: swap-1 size: 3.20GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda6
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 54.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 999
Info:      Processes: 166 Uptime: 1:35 Memory: 2001.0/2992.9MB
           Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
           Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35

Post Reply

Return to “Graphics Cards & Monitors”