nvidia probs, please help me out !!!!

Screen resolution, 3D Acceleration, nVidia, ATI
Forum rules
Before you post please read this
User avatar
Ledda
Level 2
Level 2
Posts: 59
Joined: Mon May 14, 2007 11:35 am
Location: Gent, Belgium

nvidia probs, please help me out !!!!

Postby Ledda » Fri Jun 01, 2007 12:31 pm

Installed cassandra today, everything went fine.

Installed nvidia drivers with ENVY but than the problems occur.

I did a reboot and I have no graphical X availeble...

this is the error i receive:

Could not open '/lib/modules/2.16.20-15generic/volatile/nvidia.ko'
no such file or directory, failed to load nvidia kernel module.

i have no backup of xorg.conf

when i do a shutdown -r command i receive this error while shutting down:

Failed GDM 915 resolution chipset is not *missed a part* with intel 800/900 chipsets...

anyone who can help me out?
thx


*oops, posted in wrong category, sorry...*

frank392
Level 4
Level 4
Posts: 358
Joined: Wed Nov 22, 2006 1:29 pm

Postby frank392 » Fri Jun 01, 2007 1:53 pm

Hi, I think envy is not ready for newer video cards, I had a similar problem, so what i did was install AUTOMATIX and install the Nvidia driver from them, it worked Perfect, I hope that helps. :)

nick
Level 5
Level 5
Posts: 685
Joined: Sat Dec 02, 2006 8:04 am

Postby nick » Fri Jun 01, 2007 2:20 pm

Hi
Try typing sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg and the choose vesa instead of Nvidia, have you got a Nvidia Card?
Failed GDM 915 resolution chipset is not *missed a part* with intel 800/900 chipsets...
if so have you got onboard Graphics as well? if so have you got onboard graphics disabled in bios?
If all this works try installing Nvidia as above using automatix
Have you got widescreen monitor?

Nick

D1Wayne
Level 3
Level 3
Posts: 198
Joined: Tue Apr 24, 2007 6:11 am
Location: Pacific North West

Postby D1Wayne » Fri Jun 01, 2007 2:47 pm

or you can try re0reunning envy fron the cmdline

sudo envy -t

I generally need 2 or three go-arounds wirth envy

or if that fails delete the
sudo rn xorg.conf

User avatar
Ledda
Level 2
Level 2
Posts: 59
Joined: Mon May 14, 2007 11:35 am
Location: Gent, Belgium

Postby Ledda » Fri Jun 01, 2007 3:03 pm

thx for the quick and helpful responses.

I'm gonna write them down and try them out.

some information; have a 19inch CRT Belinea monitor and a ASUS A7N8X Deluxe motherboard with a AMD chipset.

the nvidia is a Geforce4 MMX 440SE with AGP8X

(dont know anything about a onboard intel chipset...)

User avatar
Ledda
Level 2
Level 2
Posts: 59
Joined: Mon May 14, 2007 11:35 am
Location: Gent, Belgium

Postby Ledda » Fri Jun 01, 2007 4:02 pm

thx guys

rerunning sudo envy -t did the trick...

D1Wayne
Level 3
Level 3
Posts: 198
Joined: Tue Apr 24, 2007 6:11 am
Location: Pacific North West

Postby D1Wayne » Fri Jun 01, 2007 4:06 pm

also verify that
glx-legacy driver are installed after you get up, I belive that is one of the older cards that needs it

User avatar
Ledda
Level 2
Level 2
Posts: 59
Joined: Mon May 14, 2007 11:35 am
Location: Gent, Belgium

Postby Ledda » Fri Jun 01, 2007 4:24 pm

please help me out, how do i check that??

(beryl works fine, and the gears of glxgears go round in a smooth way, so think i have 3D rendering...)

D1Wayne
Level 3
Level 3
Posts: 198
Joined: Tue Apr 24, 2007 6:11 am
Location: Pacific North West

Postby D1Wayne » Fri Jun 01, 2007 5:34 pm

then you should be all set then :D :D

User avatar
Ledda
Level 2
Level 2
Posts: 59
Joined: Mon May 14, 2007 11:35 am
Location: Gent, Belgium

Postby Ledda » Sat Jun 02, 2007 4:59 am

haha thx !!

wow, first i was a major kde fan, but thx to cassandra i'm starting to like gnome also :D great !!!

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19590
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Postby Husse » Sat Jun 02, 2007 9:01 am

Failed GDM 915 resolution chipset is not *missed a part* with intel 800/900 chipsets...
This must really be an error if you have an A7N8X mobo as it has a nvidia chipset - nforce2
I don't think you'll be sad but you'll never be able to run Vista with that :)
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

User avatar
Ledda
Level 2
Level 2
Posts: 59
Joined: Mon May 14, 2007 11:35 am
Location: Gent, Belgium

Postby Ledda » Sat Jun 02, 2007 10:52 am

haha vista !! vista my ***

a friend of mine, bought himself a new notebook, had it for 3 days, already had 4 BSOD's with vista , haha PWND !!!

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19590
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Postby Husse » Sat Jun 02, 2007 1:35 pm

haha vista !! vista my ***


only joking :):)
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

D1Wayne
Level 3
Level 3
Posts: 198
Joined: Tue Apr 24, 2007 6:11 am
Location: Pacific North West

Postby D1Wayne » Sun Jun 03, 2007 1:46 am

husse wrote
This must really be an error if you have an A7N8X mobo

reguarding 915resolution
it gets turned on for 6150 mobo also, I un-installed it

but am wondering if this is part of the xorg 7.2 problem and Feisty/Cassandra not catching the proper video modes

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19590
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Postby Husse » Sun Jun 03, 2007 6:16 am

D1Wayne wrote
husse wrote
Quote:
This must really be an error if you have an A7N8X mobo

reguarding 915resolution
it gets turned on for 6150 mobo also, I un-installed it

but am wondering if this is part of the xorg 7.2 problem and Feisty/Cassandra not catching the proper video modes

It seems reasonable - could you post the core of the problem - I simply don't have the time to investigate
I don't know if we can do anything, but...
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

tseliot
Level 1
Level 1
Posts: 43
Joined: Wed Feb 07, 2007 6:55 am

Re: nvidia probs, please help me out !!!!

Postby tseliot » Sun Jun 03, 2007 6:51 am

Ledda wrote:i have no backup of xorg.conf

Envy makes a backup of your xorg.conf

if you type:

Code: Select all

ls /etc/X11/


you will see it


Return to “Graphic Cards & Monitors”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests