Mint 13 (Maya) RC out

Chat about anything related to Linux Mint
minties
Level 2
Level 2
Posts: 97
Joined: Sat Apr 07, 2012 1:15 am

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by minties »

As a relative new user of LM 12, I have just installed LM13 RC.

But where is the option to install the codecs? This option is available in 12.

Thanks in advance.
realitykid
Level 3
Level 3
Posts: 184
Joined: Mon Jan 24, 2011 10:43 pm

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by realitykid »

minties wrote:As a relative new user of LM 12, I have just installed LM13 RC.

But where is the option to install the codecs? This option is available in 12.

Thanks in advance.
The codecs should already be preinstalled. So don't worry about them.
Read my full signature, it's too long for this forum:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/113 ... nature.txt
realitykid
Level 3
Level 3
Posts: 184
Joined: Mon Jan 24, 2011 10:43 pm

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by realitykid »

esteban1uy wrote:
realitykid wrote:So, I'm listening to music in Mint 13 Cinnamon with Banshee. I noticed that the Banshee icon shows in the system tray area.
Should it be like this? Or is this just a bug?
That's not a bug, that's a feature!
The same for VLC:

Image
I'm just making sure. It wasn't like this in 12.
cwwgateway wrote: Somewhere on the blog announcement Clem said that banshee kept its icon so it was compatible with other DEs like Xfce.
Ok, this makes sense. Bugs me, but I understand the need for it. Thanks for clearing that up. :)
Read my full signature, it's too long for this forum:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/113 ... nature.txt
minties
Level 2
Level 2
Posts: 97
Joined: Sat Apr 07, 2012 1:15 am

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by minties »

realitykid wrote:
minties wrote:As a relative new user of LM 12, I have just installed LM13 RC.

But where is the option to install the codecs? This option is available in 12.
The codecs should already be preinstalled. So don't worry about them.
Yes, you are right - sound and video work. :)
SallyK
Level 4
Level 4
Posts: 212
Joined: Fri Oct 02, 2009 5:22 pm

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by SallyK »

realitykid wrote:
cwwgateway wrote: Somewhere on the blog announcement Clem said that banshee kept its icon so it was compatible with other DEs like Xfce.
Ok, this makes sense. Bugs me, but I understand the need for it. Thanks for clearing that up. :)
The original comment Clem is replying to says:
1) Banshee doesn’t integrate right away with the Sound Applet. Banshee creates it’s own icon in the panel and stays that way until the shell is restarted; when the shell has been restarted once with Banshee open, this issue doesn’t happen again.
Hopefully that might fix the issue for you.
AlbertP
Level 16
Level 16
Posts: 6714
Joined: Sun Jan 30, 2011 12:38 pm
Location: Utrecht, The Netherlands

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by AlbertP »

zerozero wrote:
outfieldgrass wrote:I didn't have this issue with Mint 12 and its using the same version of Cinnamon, right?
the v. in maya's repository is different from the one available in lisa.
A few bugs are fixed in maya but it's after all still mostly the same Cinnamon 1.4, updated to work on Gnome 3.4 based distros.
Registered Linux User #528502
Image
Feel free to correct me if I'm trying to write in Spanish, French or German.
cariyawa
Level 1
Level 1
Posts: 6
Joined: Mon May 14, 2012 11:40 pm

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by cariyawa »

I think I found a small bug in MATE. I already posted it in MATE forum(but didn't get a reply yet). In MATE, console applications(like ipython, htop) won't work by clicking the menu item. They give the error message, Eg: "Could not launch application", Failed to execute child process "xterm" (No such file or directory).

What is happening is that the console application tries to open xterm to run it self. If I install xterm the problem is solved. But xterm is not my favorite. Any help? :D
zerozero
Level 16
Level 16
Posts: 6477
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by zerozero »

outfieldgrass wrote:I've noticed with Mint 13 that after a restart, or logging out and back in, all windows lose their GTK theme setting and they are left with a black border that contains no button to close or minimize. I then have to go into Cinnamon settings, change the GTK theme and then change it back. I didn't have this issue with Mint 12 and its using the same version of Cinnamon, right? Anybody else experience this?
AlbertP wrote:
zerozero wrote:
outfieldgrass wrote:I didn't have this issue with Mint 12 and its using the same version of Cinnamon, right?
the v. in maya's repository is different from the one available in lisa.
A few bugs are fixed in maya but it's after all still mostly the same Cinnamon 1.4, updated to work on Gnome 3.4 based distros.
what outfieldgrass was pointing out was a regression (caused maybe because this v. is build against a new clutter and new cogl?) that wasn't present in lisa and is in maya (and we have another report here http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... 8&t=100690 about the same issue)
Image

[ bliss of ignorance ]
realitykid
Level 3
Level 3
Posts: 184
Joined: Mon Jan 24, 2011 10:43 pm

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by realitykid »

zerozero wrote: what outfieldgrass was pointing out was a regression (caused maybe because this v. is build against a new clutter and new cogl?) that wasn't present in lisa and is in maya (and we have another report here http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... 8&t=100690 about the same issue)
Sounds like this affects mainly (if not only) users with ATI graphics. Is this the case???
Read my full signature, it's too long for this forum:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/113 ... nature.txt
cwwgateway
Level 5
Level 5
Posts: 830
Joined: Fri Nov 11, 2011 10:44 pm

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by cwwgateway »

Has anyone had a problem with typing "c-o-m-p-i" into the mintMenu in MATE? When I do, it freezes.
Dell XPS 15 l502x - Debian Testing 64-bit NetInst Xfce, SolydX 64-bit Debian Testing, SolydK 64-bit SolydXK Testing
Old Gateway Pentium 4 Desktop - Arch Linux 64-bit Xfce and SolydX 32-bit Sid
User avatar
esteban1uy
Level 5
Level 5
Posts: 733
Joined: Sat Nov 12, 2011 6:20 am

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by esteban1uy »

cariyawa wrote:I think I found a small bug in MATE. I already posted it in MATE forum(but didn't get a reply yet). In MATE, console applications(like ipython, htop) won't work by clicking the menu item. They give the error message, Eg: "Could not launch application", Failed to execute child process "xterm" (No such file or directory).

What is happening is that the console application tries to open xterm to run it self. If I install xterm the problem is solved. But xterm is not my favorite. Any help? :D
How about simlinking xterm to your favourite terminal?
Let's say you prefer gnome-terminal:

Code: Select all

sudo su -
 cd /usr/bin
 mv xterm xtermbk
 ln -sf /usr/bin/gnome-terminal /usr/bin/xterm
 exit
Sorry, I only speak Spanish
cariyawa
Level 1
Level 1
Posts: 6
Joined: Mon May 14, 2012 11:40 pm

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by cariyawa »

How about simlinking xterm to your favourite terminal?
Worked like a charm. Thanks a LOT :D
zerozero
Level 16
Level 16
Posts: 6477
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by zerozero »

realitykid wrote:
Sounds like this affects mainly (if not only) users with ATI graphics. Is this the case???
the existing reports apparently all have that in common, yes.
Image

[ bliss of ignorance ]
User avatar
kmb42vt
Level 5
Level 5
Posts: 978
Joined: Sun Dec 06, 2009 11:15 am
Location: Vermont
Contact:

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by kmb42vt »

Would someone here be kind enough to check to see if "Open as administrator" is present when right-clicking on a folder in Nautilus in an installed LM 13 "Cinnamon"? It's not there in the live session and I need to know if it's the same when LM 13 Cinnamon is installed. Many thanks. :D
"Humph. Choice, it is the quintessential Linux delusion, simultaneously the source of it's greatest strength, and it's greatest weakness." (All apologies to The Architect)
cwwgateway
Level 5
Level 5
Posts: 830
Joined: Fri Nov 11, 2011 10:44 pm

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by cwwgateway »

kmb42vt wrote:Would someone here be kind enough to check to see if "Open as administrator" is present when right-clicking on a folder in Nautilus in an installed LM 13 "Cinnamon"? It's not there in the live session and I need to know if it's the same when LM 13 Cinnamon is installed. Many thanks. :D
I think that was a regression with Nautilus 3.x, so no, you can't open as administrator in Cinnamon (I think it works in MATE, though - caja/nautilus 2.x).
Dell XPS 15 l502x - Debian Testing 64-bit NetInst Xfce, SolydX 64-bit Debian Testing, SolydK 64-bit SolydXK Testing
Old Gateway Pentium 4 Desktop - Arch Linux 64-bit Xfce and SolydX 32-bit Sid
User avatar
kmb42vt
Level 5
Level 5
Posts: 978
Joined: Sun Dec 06, 2009 11:15 am
Location: Vermont
Contact:

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by kmb42vt »

cwwgateway wrote:
kmb42vt wrote:Would someone here be kind enough to check to see if "Open as administrator" is present when right-clicking on a folder in Nautilus in an installed LM 13 "Cinnamon"? It's not there in the live session and I need to know if it's the same when LM 13 Cinnamon is installed. Many thanks. :D
I think that was a regression with Nautilus 3.x, so no, you can't open as administrator in Cinnamon (I think it works in MATE, though - caja/nautilus 2.x).
Strange, I have "Open as administrator" present in Linux Mint 12 using Gnome 3 and Cinnamon.
"Humph. Choice, it is the quintessential Linux delusion, simultaneously the source of it's greatest strength, and it's greatest weakness." (All apologies to The Architect)
cwwgateway
Level 5
Level 5
Posts: 830
Joined: Fri Nov 11, 2011 10:44 pm

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by cwwgateway »

kmb42vt wrote:
cwwgateway wrote:
kmb42vt wrote:Would someone here be kind enough to check to see if "Open as administrator" is present when right-clicking on a folder in Nautilus in an installed LM 13 "Cinnamon"? It's not there in the live session and I need to know if it's the same when LM 13 Cinnamon is installed. Many thanks. :D
I think that was a regression with Nautilus 3.x, so no, you can't open as administrator in Cinnamon (I think it works in MATE, though - caja/nautilus 2.x).
Strange, I have "Open as administrator" present in Linux Mint 12 using Gnome 3 and Cinnamon.
I don't know then. IIRC, that was in the comments on community.linuxmint.com for the final LMDE Cinnamon ISO.
Dell XPS 15 l502x - Debian Testing 64-bit NetInst Xfce, SolydX 64-bit Debian Testing, SolydK 64-bit SolydXK Testing
Old Gateway Pentium 4 Desktop - Arch Linux 64-bit Xfce and SolydX 32-bit Sid
User avatar
kmb42vt
Level 5
Level 5
Posts: 978
Joined: Sun Dec 06, 2009 11:15 am
Location: Vermont
Contact:

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by kmb42vt »

[quote="cwwgateway"I don't know then. IIRC, that was in the comments on community.linuxmint.com for the final LMDE Cinnamon ISO.[/quote]

Could have been a regression in the latest version of Gnome 3 perhaps? Usually I'm more up on the latest LM events but lack of health has been keeping me out of touch. Either way, I found a procedure for adding it back in:

http://www.thelinuxgeeks.info/how-to-ad ... ntu-12-04/

If it works in Ubuntu 12.04 it should work in Linux Mint 13 with Gnome 3 and Cinnamon.
"Humph. Choice, it is the quintessential Linux delusion, simultaneously the source of it's greatest strength, and it's greatest weakness." (All apologies to The Architect)
User avatar
bimsebasse
Level 7
Level 7
Posts: 1690
Joined: Fri Nov 11, 2011 10:21 am
Location: Scandinavia

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by bimsebasse »

Only played with the 13 RC (Cinnamon flavour) for about 3 hours but I like 12.04 with Cinnamon more, also like Mint 12 more in many respects :(

I think the problem is that I'm into looks too much. MDM looks like something from ten years ago compared to LightDM (or GDM). Cinnamon with the default theme looks a deal less attractive than both Unity and Gnome Shell and though I'm no Unity fan at all it's just more matured at this point than Cinnamon. The fact that installing and using Gnome Shell is a hassle is bit of a turn-off as well (easy peasy in Ubuntu even though Unity is much further away from Gnome Shell than Cinnamon is).
Thank you for this thread. That’s all I can say. You most definitely have made this forum into something special. You clearly know what you are doing, you’ve covered so many bases. Thanks!
User avatar
esteban1uy
Level 5
Level 5
Posts: 733
Joined: Sat Nov 12, 2011 6:20 am

Re: Mint 13 (Maya) RC out

Post by esteban1uy »

kmb42vt wrote:Would someone here be kind enough to check to see if "Open as administrator" is present when right-clicking on a folder in Nautilus in an installed LM 13 "Cinnamon"? It's not there in the live session and I need to know if it's the same when LM 13 Cinnamon is installed. Many thanks. :D
It seems like Gnome keeps removing more and more functionalities from the context menu of Nautilus with each version of Gnome 3. Do you remember "Create Laucher"?

Ok, this is the nautilus-script way to add "Open as root":

-Open gedit and paste the following text:

Code: Select all

for uri in $NAUTILUS_SCRIPT_SELECTED_URIS; do
gksudo "gnome-open $uri" &
done
-Save it to ~/.gnome2/nautilus-scripts/ with the name Open as root
-Navigate to that folder, right-click the file and check "Allow executing file as program".

Image

For the "Create launcher", just follow Binsebasse's post (1b): http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=86813
Sorry, I only speak Spanish
Post Reply

Return to “Chat about Linux Mint”